Življenje piše najzanimivejše scenarije

Informativna in zabavna vsebina v dokumentarnih serijah na Pickbox NOW 

Dokumentarne oddaje so vir koristnih informacij, zabave in odkrivanja novih svetov, ki jih morda nikoli ne boste spoznali iz prve roke. Pickbox NOW je pripravil poučne dokumentarne serije in filme s Hrvaške in vseh koncev sveta. Te dni so dokumentarci eno od oken v svet, zato je vredno omeniti, da je Pickbox NOW brezplačen in neomejen za vso regijo. Storitev je trenutno brezplačna tudi na Telemachu.

Odlična dokumentarno-zabavna serija Hrvaški velikani (Hrvatski velikani) scenarista, režiserja in voditelja Roberta Knjaza je dostopna na Pickbox NOW. V dveh sezonah poučne in dinamične serije so zanimivo predstavljena dejstva o hrvaških velikanih, kot so ban Josip Jelačić, skladatelj Vatroslav Lisinski in kipar Ivan Meštrović.

Noro zabavna dokumentarna serija Največje svetovne zabave (Najveće svjetske fešte) režiserja Roberta Knjaza predstavi slavja po vsem svetu. Vsaka zabava, na katero nas pelje Knjaz, je nora in izvirna. Med priljubljenimi svetovnimi praznovanji, ki jih imamo priložnost videti, so dan svetega Patrika v Dublinu, svetovno prvenstvo v bradah in brkih v Belgiji in legendarne oslovske dirke v Tribunju.

  • Kam pa na počitnice?

Britanska dokumentarna serija Popotovanja (Getaways) vam bo razkrila vse o tem, kam iti na potovanje in kaj početi v zanimivih dopustniških krajih. Med državami, ki jih bomo obiskali, so Španija, Grčija, Hrvaška in Češka.

  • Čarobne zgodbe iz živalskega sveta

Od smrtonosnih kač in bizarnih žuželk do ščurka, ki lahko do dva tedna preživi brez glave – narava je polna nenavadnih bitij. V dveh sezonah dokumentarne serije Nenavadna bitja (Strange Creatures) ugotovite, kaj vse najdemo v divjem živalskem svetu!

  • Nenavadno bogato azijsko območje

Mekong je biološko izjemo raznovrstno območje, vendar je malo raziskano. Na tem azijskem območju najdemo dvajset tisoč rastlinskih vrst, 430 vrst sesalcev, 1200 vrst ptičev, 800 vrst plazilcev in po ocenah okrog 850 vrst rib. Dokumentarna serija Skrivnosti Mekonga (Mysteries of the Mekong) o neverjetni in skrivnostni naravi Mekonga je resnična poslastica za oči.

  • Živalske vrste s supermočmi

Po vseh delih divjega sveta živijo različne živali. V dokumentarcu Živalsko kraljestvo (Reino Animals aka Animals To The Max) ugotovite, katere živali vladajo na lestvici živalskega kraljestva.

  • Kako preživeti Amazonijo?

Amazonija je največji pragozd na svetu in zajema devet držav Južne Amerike. Tam živi več kot dva milijona in pol vrst in prav vse so edinstveno prilagojene na življenje v bujni tropski džungli. Spremenljivo vreme, lačni plenilci in nevarnost, ki preži za vsakim drevesom, so del vsakdana v Amazonskem pragozdu. V dokumentarcu Preživetje v Amazoniji (Surviving the Amazon) raziščite, kaj je potrebno za odraščanje, lov in iskanje ljubezni, ko se zdi, da so vse stave proti vam. 

Pickbox NOW je dostopen na www.pickbox.tv, preko aplikacije Pickbox NOW.