Vznemirljiva jesen na Pickboxu

Pickboxova jesenska shema, tako na kanalu in kot samostojna storitev, ne bo prav nič dolgočasna. Nove privlačne serije, premiere, nove sezone priljubljenih serij, vsebina za najmlajše, novi filmi… September je že zdaj čudovit.

Let junakov (When Heroes Fly)
Dramatična triler serija Let junakov (When Heroes Fly) režiserja Omri Givrona je na letošnjem filmskem festivalu v Cannesu osvojila nagrado za najboljšo serijo. Navdihnil jo je eden najbolje prodajanih izraelskih romanov avtorja Amira Gutfreunda. Štirje prijatelji, vojni veterani posebnih enot izraelske vojske, se enajst let po koncu vojne znova zberejo zaradi zelo intimne in občutljive zadeve. Pripravljeni so iti skozi pekel, da bi našli svoj mir. Zgodba se začne s koncem Izraelsko-Libanonske vojne leta 2006, ko se štirje prijatelji pripravljajo na končno vrnitev v svojo domovino.

Enajst let po koncu vojne vsak prijatelj hodi po svoji poti in se ukvarja s svojo zgodbo, težavami in osebnimi tragedijami.

Dekle Yaeli (Ninet Tayeb) je ljubezen življenja mladeniča Aviva (Tomer Kapon), a njena sestra Dubija (Nadav Naytes) verjame, da je mrtva, saj je pogrešana. Ko njeno fotografijo objavijo v lokalnem časopisu, jo vidi Bandu (Moshe Ashkenazi), ki živi in dela v Južni Ameriki. Tako se začne njihova pustolovščina, ki jih popelje v kolumbijsko džunglo. Na tej poti se bo vsak od četverice soočil z lastnimi travmami in osebnimi psihološkimi mejami.

Rdeča kraljica  (Krasnaya koroleva)
Na Pickbox kot prava jesenska poslastica prihaja ruska serija o eni najslavnejših in najbolj skrivnostnih ruskih manekenk – Regini Zbarskaji.

Zgodba se začne v Vologdi leta 1953, ko spoznamo Zojo Kolesnikovo in njeno zelo revno družino. Njena mama Darija se trudi, da bi Zoja imela vsaj najbolj osnovne stvari, ki jih potrebuje. Ko ji neka starka prerokuje prihodnost, ji obrne karto s sliko kraljice in ji pove, da se karta imenuje Regina. Zoja takrat spremeni ime in odpotuje v Moskvo, da bi začela novo življenje.

Življenjska zgodba o Regini Zbarskaji ali o Regini in njenem uspehu v svetu modelov, njena povezanost s KGB-jem in njeno turbulentno življenje so skrivnost še danes. S svojo “zahodnjaško” lepoto je Regina privlačila številne, v Parizu, kjer so jo opazili tudi svetovni mediji, pa jo je revija Paris Match poimenovala “La plus belle arme du Kremlin” – najlepše orožje Kremlina.

 

Kdo bo koga (Get Shorty)
Ogledali smo si prvo sezono te duhovite, zabavne in enako temačne kriminalne serije, ki temelji na istoimenskem romanu in filmu z Johnom Travolto v glavni vlogi iz leta 1995, druga sezona pa poleg novih igralskih imen, kot so Steven Weber , Andrew Leeds in Felicity Huffman, prinaša tudi nove neverjetne kriminalne zaplete z vprašljivimi razpleti.

Spomnimo se, da je to zgodba o plačanem morilcu iz Nevade Milesu Dalyju (Chris O’Dowd), ki skuša postati slavni hollywoodski filmski producent, da bi kriminal pustil za sabo in poskusil znova pridobiti zaupanje svoje družine. Miles s spremembo svoje kariere spozna propadlega producenta nizkoproračunskih filmov Ricka Moreweathera (Ray Romano), ki postane njegov poslovni partner. Miles Daily se v drugi sezoni bori, da bi uresničil svoje ambicije kot filmski producent in družinski človek, a je njegov napredek ogrožen, ko njegov partner Rick privoli, da ga FBI ozvoči.

 

Kondor (Condor)

Serija, ki temelji na romanu “Šest kondorjevih dni” Jamesa Gradyja, spremlja mladega analitika Cie (Max Irons), ki najde briljanten, a zastrašujoč načrt svojih kolegov, zaradi katerega bi lahko umrlo več milijonov ljudi. Ko njegovi sodelavci postanejo žrtve atentatorja, se mora sam spopasti z nevarnimi elementi vojne industrije. Poleg Maxa Ironsa v glavnih vlogah nastopajo še Mira Sorvino, William Hurt, Bob Balaban, Brendan Fraser in Leem Lubany.

 

Za najmlajše

Mala eskimka (Eskimoska)
Čudoviti ukrajinski animirani film, v katerem spremljamo pustolovščine male eskimske deklice na Arktiki, kjer gre vsak dan na ribolov v Mali zaliv s svojima prijateljema Eggheadom in Looganom. Tam raziskujejo, eksperimentirajo, uporabljajo domišljijo in se podajajo na različne vznemirljive pustolovščine.

Mölang
Zgodba o nežni zajčici in njeni najboljši prijateljici Piu Piu je popolna za malčke, ki šele začenjajo raziskovati in izgovarjati prve besede. Edinstveno prijateljstvo in skupne pustolovščine bodo zabavale in nasmejale vsakega otroka.

 Novi filmski naslovi

  • A Perfect Day (Popoln dan)
  • Laggies (Večna najstnica)
  • That Awkward Moment (Tisti čudni občutek)
  • Don Jon (Don Jon)
  • Mighty Aphrodite (Mogočna Afrodita)
  • Meeting Evil (Spoznati zlo)
  • Welcome to the Rileys (Dobrodošli pri Rileyjevih)