Vznemirljiv izraelski triler

Mesto beguncev (Asylum City)

Pickbox NOW prinaša zelo zanimivo kriminalistično serijo – gre za izraelsko serijo Asylum City. Posneli so jo po knjižni uspešnici pisatelja Liada Shomana, celotno prvo sezono pa si lahko ogledate na Pickbox NOW.

V OZADJU UMOR MLADE AKTIVISTKE

Zgodba se odvija v Tel Avivu, v svetu priseljencev, ki prosijo za azil, svetu tistih, ki bi jim radi pomagali, in tistih, ki jih hočejo izkoristiti. V središču zgodbe je umor mlade aktivistke. Glavni osumljenec za njen umor je Gabriel, slikar in priseljenec iz Afrike, ki so ga videli odhajati iz njenega stanovanja.

Policijska preiskovalka Anat Sitton (Hani Furstenberg) vodi preiskavo umora aktivistke in meni, da Gabrijel ni povezan s tem zločinom. Anat kmalu odkrije zapleten svet koruptivnih politikov, organiziranega kriminala in nezakonite trgovine z orožjem. Ko poskuša najti morilca, postane grožnja silam, ki so večje in močnejše od nje.

NAPET TRILER

Mesto beguncev (Asylum City) je napet triler, ki razkriva imigrantsko ozadje v južnem Tel Avivu, kjer so najbolj kontroverzni priseljenci, ki so zaprosili za azil v Izraelu. Serijo so posneli na resničnih krajih, v njej pa izstopajo kratki, vendar intenzivni prizori, pogosto posneti ponoči. Učinkovita in intenzivna kriminalistična serija razkriva socialne, politične in pravne mehanizme, skozi glavne junake pa postavlja etična vprašanja.

Celotno prvo sezono izraelske kriminalistične serije Mesto beguncev  (Asylum City) glejte na Pickbox NOW!