Vroče iz ZDA: Zaključek uspešnih serij ob ponedeljkih na Pickboxu

Oboževalci Škandala, ene najbolj gledanih serij na Pickboxu (in na svetu), si bodo finalno epizodo zadnje sezone lahko ogledali le nekaj ur po ameriški premieri in se bodo tako konec aprila lahko poslovili od te večkrat nagrajene serije iz Shondalanda.

Tudi četrto sezono Kraljeve družino prav tako predvajamo tik po ameriški premieri, a za razliko od Škandala, se bomo s kraljico Helen (Elizabeth Hurley) in njeno muhasto družino družili do polovice maja.

Velik zaključek Škandala

Od finala, ki ga bomo tudi na Pickboxu predvajali konec aprila, nas ločijo le še tri epizode te uspešne serije, ki jo na Pickboxu predvajamo takoj po premieri v ZDA.

Če šele začenjate spremljati ta stilizirani politični triler, ki prihaja iz produkcijske hiše Shonde Rhimes, kraljice TV serij (kot ji številni laskajo) in nagrajene scenaristke, vas bo zanimala zgodba, kako je producentka Rhimesova sploh dobila zamisel za Škandal.

Po sestanku s krizno menedžerko Judy Smith, ki je 20 let popravljala vse nemogoče situacije in uglede znanih politikov ter jo je med drugim najela tudi Angelina Jolie, ko je sprožila ločitveni postopek od Brada Pitta, si je Shonda zaželela posneti serijo o njenem življenju.

In to je bilo vse. Nastal je Škandal, ki spremlja življenje Judy Smith.

“Želim, da gledalci vedo, da nisem spala s predsednikom,” je izjavila Smithova zaradi zveze med Olivio Pope (Kerry Washington) in predsednikom Fitzem (Tony Goldwyn). “In da v moji pisarni v Washingtonu nismo premikali trupel.”
Olivia Pope je postala ena najmočnejših ženskih televizijskih likov, in kar je ključno, ena najmočnejših temnopoltih žensk.
“Dejstvo je, da v mojem času ni bilo črnk v glavnih vlogah v televizijskih serijah, danes pa je temnopolta ženska v skoraj vsaki seriji. Zato sem ponosna na svojo vlogo, ki samo nadaljuje pozitiven niz različnih barv kože in etničnega porekla v serijah,” je rekla Washingtonova.

Kraljeva družina, ki jo morate gledati

Ameriška komična drama Kraljeva družina temelji na romanu Falling for Hamlet pisateljice Michelle Ray in prikazuje izmišljeno britansko kraljevo družino v sodobnem Londonu.

“Zelo zabavno je igrali kraljico Heleno, ki je manipulativna in glamurozna, njene moralne vrednote pa so vprašljive. Še vedno ne vemo, ali je junakinja ali vseeno baraba,” je rekla zvezdnica serije Elizabeth Hurley, katere 15-letni sin Damien je dobil gostujočo vlogo kot razvajeni princ Hansel von Liechtenstein.

Hurleyjeva je priznala, da je velika oboževalka “prave” kraljeve družino in na pol v šali rekla, da je prepričana, da kraljeva družina spremlja tudi njeno serijo.

Serija je v zakulisju pred kratkim doživela tudi svoj škandal, ko so režiserja in scenarista Marka Schwahna obtožili spolnega nadlegovanja, ko je delal na seriji One Tree Hill. Tudi ekipa Kraljeve družine se je uprla proti Schwahnu zaradi “ponavljajočega se nezaželenega spolnega vznemirjanja ženskih članic ekipe na snemanju”.

Nove epizode Kraljeve družine in Škandala spremljajte premierno in ekskluzivno v regiji vsak ponedeljek na Pickbox.tv!