Vikingi

Pet ključnih trenutkov doslej

Že nekaj let sledimo močnim in neuničljivim Vikingom. Spremljamo njihove pustolovščine in potovanja, osvajanja in bitke, bližnja srečanja z drugačnimi kulturami in srdite spopade med različnimi skupinami in posamezniki.

Pred novim nadaljevanjem potrebujemo pogled nazaj, povzetek serije skozi pet ključnih in najboljših trenutkov doslej. Kdor še ni gledal serije ali si želi osvežiti spomin, predlagamo, da odjadra od tega članka in hitro klikne tukaj, kjer so dostopne vse sezone do zdaj.

>> Glej takoj vse sezone doslej

  1. Rollova izdaja

Odnos med Ragnarjem in Rollom je bil napet od samega začetka zgodbe. To sta brata, ki hlepita po moči in oblasti in se oklepata svojega slovesa in statusa v krogu drugih Vikingov. Po Ragnarjevem preboju in vse večjem vplivu pri Rollu pretehta ljubosumje. Pride do izdaje –v boju proti Ragnarju prestopi k Borgu, kar se odvije v prvi epizodi druge sezone.

  1. Flokijeva odkritja

Po Ragnarjevem izginotju smo se vprašali: Kaj bo s Flokijem? On je služabnik bogov, izdelovalec ladij. Po tej sledi je odplul novim pustolovščinam nasproti in odkril “novi svet”. Raziskovanje novega otoka je eden najlepših delov zgodbe. Lepota, čustvenost in nepredvidljivost so začinile Flokijevo pot in redki so bili razočarani nad njim.

  1. Krvavi orel

Jarl Borg se je do samega konca držal kot “pravi Viking”. Eden najbolj nepozabnih prizorov je tisti iz epizode Krvavi orel, ki se je vtisnil v spomin gledalcev. Videli smo še nekaj podobnih in prav tako krutih prizorov, toda ta je bil tisti prvi, čustven in krvav, kjer smo spoznali, da z Vikingi ni šale.

  1. Ragnarjeva usoda

Po vrnitvi iz izgnanstva je bilo mogoče sklepati, da Ragnar ne bo več dolgo zdržal. Do takrat vodilni Viking je počasi padal in na koncu pristal v jami, polni kač. Ragnar je sprejel svojo usodo vedoč, da bo živel skozi svoje sinove. In maščevanje se je počasi kuhalo.

  1. Končna bitka

Prvi del pete sezone je premešal zgodbo. Sklenila so se nova zavezništva, stara prijateljstva, odnosi pa so razpadli. V tem kontekstu se je odvila velika bitka, ki je za nadaljevanje serije zelo pomembna. Čeprav smo gledali bitke, ki so morda boljše in zanimivejše od te, je bil ta boj oblikovan z medčloveškimi odnosi in je imel velik čustveni naboj. Krvava, toda čudovito posneta in producirana bitka je v hipu postala eden boljših trenutkov Vikingov.