Temna in drugačna kriminalka

Cardinal

Cardinal je skrivnostna kanadska serija, ki temelji na nagrajenih knjižnih kriminalkah kanadskega pisatelja Gilesa Blunta. V središču zgodbe je antijunak, zagrenjeni detektiv John Cardinal, ki ga igra fantastični Billy Campbell (Once and Again, The Killing).

HLADNOST IN JEZA

Posebej izstopa glavni junak s svojo hladnostjo, vendar je ta hladnost zapletenega, temnega in skrivnostnega detektiva primerljiva s hladnostjo izmišljenega mesteca, v katerem se odvija zgodba. Srhljivo hladno vzdušje mesta je pomembna rdeča nit serije. Okolje, v katerem se vse dogaja, pravzaprav predstavlja tiho pričo in nosilca groznih skrivnosti.

Prva sezona se začne z odkritjem zamrznjenega trupla pogrešane deklice. Kmalu postane jasno, da je Cardinal obseden z njenim primerom. Še več, premestili so ga z oddelka za umore, saj se ni sprijaznil s tem, da je preprosto „pobegnila“. Tako odkrivamo, da je Cardinal eden inteligentnejših policistov in, kar je enako pomembno, ne dvigne zlahka rok od svojih primerov.

POLICIJSKA DRAMA IN PSIHOLOŠKI TRILER

Z zlitjem policijske drame in psihološkega trilerja vas serija potegne v svet antijunaka Cardinala in njegovih osebnih ter etičnih težav, kot tudi v svet njegovih srhljivih primerov, ki pustijo posledice na celotni skupnosti.

TRI SEZONE NA PICKBOX NOW

Serija Cardinal ima tri sezone in vse prihajajo na Pickbox NOW. Celotna prva sezona bo na voljo 3. junija, druga sezona 10. junija in tretja sezona 17. junija. Priporočamo vam ogled te detektivske poslastice na Pickbox NOW!