Svet igrač… z dušo!

Gotovo ste vsaj enkrat pomislili, kako bi bilo, če bi igrače oživele, imele čustva in govorile… Morda pa imate še vedno otroške travme zaradi grozljivk, kot sta Otroška igra ali Chucky. Svet igrač (Toy Story) ne bo ne vam ne vašemu otroku prinesel travm, temveč vas bo popeljal na lepše, svoje potovanje pa lahko začnete na Pickboxu, kjer vas čakajo vsa tri nadaljevanja tega legendarnega animiranega filma.

Kraj, kjer se bo vaš malček naučil, kaj je pravo prijateljstvo in kako je treba pravilno skrbeti za svoje stvari. Tega filma niso brez razloga razglasili za enega najboljših vseh časov, hkrati pa je osvojil oskarja za posebne učinke, tretji del pa je celo osvojil oskarja za najboljši dolgometražni animirani film. Prvi del tega filma iz leta 1995 pa je tudi prvi računalniško animirani film v zgodovini.

NAJUSPEŠNEJŠI ANIMIRANI FILM VSEH ČASOV

Z zaslužkom od vseh treh delov je Svet igrač postal najbolj komercialni animirani film vseh časov in četrti najuspešnejši Disneyjev film v zgodovini za dvema filmoma iz serije “Pirati s Karibov” in “Alica v čudežni deželi”.

V prvem delu zgodba sledi dečku Andyju, ki se najraje igra s svojim lesenim kavbojem Woodyjem, a ne ve, da Woody in druge igrače iz njegove sobe oživijo, ko ga ni. Ko Andy za rojstni dan dobi dolgo želeno igračko Buzza Lightyeara, Woody postane ljubosumen in pustolovščina se začne. Drugi del priljubljenega animiranega filma se vrti okrog Woodyjeve ugrabitve, ko je ujet pri zlobnem zbiratelju, njegova družina iz Andyjeve sobe pa ga skuša rešiti. V tretjem filmu je Andy odrastel in se pripravlja na odhod na fakulteto. Prav tako pa pospravlja igrače, ki jih ne potrebuje več in te se na koncu znajdejo v vrtcu, kjer so prepuščene na milost in nemilost igrač, ki novih gostov niso vesele.

Scenarij je napisala Rashida Jones, režiral je John Lasseter, leta 2019 pa pričakujejo še četrti del te priljubljene otroške trilogije.

“Dolgo časa nismo hoteli posneti nadaljevanja, ker se je tretji del končal popolno za vse. Ko pa smo našli zamisel za četrti del, preprosto nisem mogla nehati razmišljati o tem, saj je bilo preveč vznemirljivo in vedela sem, da moram narediti ta film in ga osebno tudi režirati,” je povedala Rashida Jones.
Studio Pixar se lahko zahvali uspehu Sveta igrač, saj je animirani film rešil dolgoletne finančne težave tega legendarnega studia. Svet igrač je Pixarju odprl pot za snemaje še drugih uspešnic, kot je Življenje žuželk (A Bug’s Life), ki si ga prav tako lahko ogledate na platformi Pickbox.tv.