Smrt, tema in surovi boj! Nadaljevanje pete sezone Vikingov

Premiera nadaljevanja 5. sezone Vikingov –  ekskluzivno na Pickboxu, takoj po svetovni premieri pod uradnim sloganom „Potopite se v temo“.

Največji oboževalci vedo, da je v zadnji epizodi pete sezone te epske zgodovinske serije Ivar osvojil Kattegat, glavno mesto in najpomembnejše vikinško pristanišče. Premagal je Lagertho, Bjorna in Ubbeja, ki so pred njim zbežali iz Kattegata.

Če ste si ogledali napeti napovednik za sezono 5B, ste se gotovo vprašali, kaj se bo zgodilo v najnovejših epizodah serije, ki jo z zanimanjem spremlja več milijonov oboževalcev po svetu.
Ivar je prisegel, da bo ubil Lagertho, saj je ona ubila njegovo mamo, kraljico Aslug, zato je to razumljivo. Ugiba se, ali bo Lagertha umrla, Ivar pa postal kralj Kattegata. Do zdaj se je izkazal kot izjemno sposoben vojskovodja, vendar tudi krut človek. To verjetno pomeni, da v novi sezoni ne bo manjkalo brutalnosti, krvi in surovih spopadov.

Dogajale se bodo strašne stvari…

Peta sezona serije Vikingi se poigrava z zamislijo politične privrženosti, sklepanjem in kršenjem zavezniških dogovorov, pa tudi dajanju prednosti osebnim koristim pred družbenimi, scenarist, režiser in idejni oče Vikingov Michael Hirst pa je razkril, kako bo natanko to zagotovilo zanimivo, napeto in dinamično sezono, v kateri ne bo manjkalo dobre zgodbe.

„Veliko zgodbe je. V sezoni se zgodi precej stvari, ki se ujema s pravim načinom delovanja vikinške družbe. Vedeti moramo, da v tistih časih ni bilo držav, temveč so imeli le manjše neodvisne kraljevine, ki so bile venomer v vojni.“

Ragnarjeva družina je v središču dogajanja, kar je skupna točka četrte in pete sezone, toda v nadaljevanju pete sezone so družinski člani ločeni, v vojni in sprti. Zadnji prizor pete sezone se konča s prizorom Rolla, ki pripluje v pristanišče Kattegata s svojo vojsko.  Eno najpomembnejših vprašanj je, zakaj se vrača tja, kjer ga vsi vidijo kot izdajalca.

Hirst je spodbudil domišljijo oboževalcev in razkril, da bodo sezono 5B zaznamovale pomembne smrti: „Zgodile se bodo vrhunske stvari z Alfredovim bratom in njegovo mamo, pa tudi strašne, vendar bo preživela. Ona vedno preživi vse.“

Najavljena je tudi šesta sezona te zgodovinske serije. Eno izmed epizod bo režirala zvezdnica serije Katheryn Winnick (kraljica Lagertha). To bo njen režiserski prvenec.

Najnovejše epizode pete sezone lahko premierno spremljate od 29. 11. na Pickboxu.