Skrivnosti, ki so oboževalce spravljale ob pamet

Ena najbolj gledanih in najdražjih serij v zgodovini televizije, Skrivnostni otok (Lost), je dostopna na Pickboxu, in to vse sezone. Izvedite, zakaj je serija postala absolutni televizijski fenomen.

O seriji so napisali na desetine knjig, redno se uvršča na sezname najboljših serij vseh časov, osvojila pa je tudi več emmyjev in zlatih globusov. To ni naključje. Izvirni scenarij, neverjeten razplet in več kot prepričljivi liki so pripomogli k vrtoglavemu uspehu Skrivnostnega otoka.

Zgodba o sedemdesetih preživelih od skupaj 324 potnikov po strmoglavljenju letala na letu 815, ki so pristali na treh lokacijah na skrivnostnem otoku v južnem Tihem morju (snemali so na enem od havajskih otokov). Čeprav so na začetku hoteli posneti serijo, ki bi kombinirala elemente filma “Brodolom” in resničnostne oddaje “Survivor”, so glavni adut serije nenavadni dogodki, ki tihomorski otok spremenijo v veliko skrivnost. In prav te skrivnosti so razlog, zakaj ima serija več sto tisoč zvestih oboževalcev, ki še danes govorijo o tem, kaj se je dogajalo na tistem otoku.

Brezčasni televizijski fenomen

V središču dogajanja na navidezno rajskem otoku je skrivnostna Pošast, preživele mučijo tako imenovani Drugi, v njihovem zatočišču pa je polno fantastičnih in nepojasnjenih pojavov. Glavni liki so kirurg Jack Shephard, prevarant Sawyer, zidar in umetnik Michael Dawsom s svojim sinom Waltom, begunka pred zakonom Kate Austen, dobitnik na loteriji Hurley, skrivnostni Jocn Locke, iraški vojak Sayid in nosečnica iz Avstralije Claire.

Napetih šest sezon je oboževalce povsem spravilo ob pamet zaradi velike količine neodgovorjenih vprašanj, zaradi skrivnosti in tem, ki jih je serija obravnavala (tajna društva, usmrtitve, potovanje skozi čas, polarni medvedi). Kljub deljenemu mnenju o seriji sami in zaradi finala samega (So vsi mrtvi? Kaj se je zgodilo po eksploziji jedrske bombe? Kdo je ustrelil Sawyerja?) se vsi oboževalci strinjajo, da bi lahko “Skrivnostni otok” gledali v nedogled.

Zanimiva dejstva

  • Pilotna epizoda v dveh delih velja za najdražjo v zgodovini ABC-ja. Vsaka epizoda je stala med 10 in 14 milijoni dolarjev, medtem ko je običajna cena za pilotno epizodo okrog 4 milijone.
  • Igralka Ecangeline Lilly je skoraj zamudila priložnost, da bi igrala Kate, saj ima kanadsko državljanstvo. Težave z njenim vizumom so pomenile, da ne more začeti snemanja s preostalo ekipe, zato so vsak prizor brez njenega lika posneli do trenutka, ko je dobila dovoljenje za delo.
  • Ian Domerhalder je bil prvi na avdiciji za Skrivnostni otok in prvi, ki so ga v seriji ubili.
  • Strmoglavljeno letalo je bilo del flote izmišljenega letalskega prevoznika Oceanic Airlines. Avtorji serije so odprli lažno stran podjetja Oceanic na spletu in jo predstavili kot pravo, saj so celo prejemali rezervacije za lete.
  • Začetek Skrivnostnega otoka se je ujemal z razcvetom družbenih omrežij, kot sta Facebook in Twitter, zato so promocijo v celoti prestavili na splet.
  • V nekem trenutku je zgodba postala tako zapletena, da so oboževalci začeli dvomiti, da bodo vse skrivnosti rešene, zato se je gledanost prepolovila. Ko je ABC objavil, da imajo načrt serije od začetka do konca in ko so obljubili, da bodo skrivnosti rešene, so se gledalci vrnili.

Kompletno serijo Skrivnostni otok si lahko že takoj ogledate na Pickboxu. Prvih 30 dni uporabe te storitve je brezplačnih.