Sivo območje (Greyzone)

3 stvari ki jih morate vedeti o napeti skandinavski seriji

Napeta švedsko-danska serija Sivo območje (Greyzone) prihaja na Pickbox 25. februarja! Nova in razburljiva skandinavska serija v sodelovanju Švedske in Danske prestopa meje skandinavskega noira in se vrti okrog terorizma. Ogledali si jo bomo v desetih delih, kjer vsak traja 45 minut. To so tri ključne stvari, ki jih morate vedeti o tej novi skandinavski seriji:

  1. Skandinavski noir in več

Sivo območje je serija, ki pripada novemu valu danskih dramskih serij, ki so se prebile in nadgradile pot zunaj okvirjev skandinavskega noira. Seveda gre za žanr, po katerem je Skandinavija znana. Sivo območje vsebuje temačno vzdušje, napeto zgodbo in zapletene like, mešanici pa je tokrat dodan še razburljiv triler, zaradi katerega boste obvezno sledili tej skandinavski poslastici.

  1. Odlična igralska zasedba

V Sivem območju bomo gledali karizmatično dansko igralko Birgitte Hjort Sorensen, znano po vlogi v seriji Igra prestolov (Game of Thrones). Sorensenova igra Victorio Rahbek, inženirko, ki je razvila dron, ki lahko potencialno zaliva posevke v deželah tretjega sveta in se ga da uporabiti tudi v vojaške namene.

Poleg Sorensenove je tu še švedska igralka in režiserka Tova Magnusson. Magnussonova igra posebno agentko Evo Forsburg. Njen partner v seriji je danski igralec Joachim Fjelstrup, poleg njiju pa bomo videli še švedskega igralca Johana Rabaeusa Modus (Modus).

  1. Napeto sodelovanje v več državah

Vse od prvega dela vas bo povleklo v to skandinavsko zgodbo, ki se odvija v več državah. Posebna agentka švedske tajne službe Eva Forsburg sledi pogrešanemu vozniku tovornjaka, v katerem so našli bojno glavo projektila. Ta sled jo pripelje v Kopenhagen. Po drugi strani pa se inženirka Victoria Rahbek pravkar vrača domov z uspešne predstavitve na poslovnem dogodku v svoje stanovanje v Kopenhagnu. A čim se vrne v stanovanje, jo ugrabijo. Zdi se, da je ugrabitev povezana z mednarodno teroristično skupino, ki je vključena v krajo bojnih glav. In kako se bo razvila napeta skandinavska zgodba? Oglejte si jo od 25. februarja samo na Pickboxu!