Sedem dejstev, ki jih (najbrž) niste vedeli o najboljši zdravniški seriji

Izpod peresa Shonde Rhimes prihajajo Talenti v belem (Grey’s Anatomy), najbolj priljubljena zdravniška serija na svetu.  Z Ellen Pompeo, Patrickom Dempseyjem, Sandro Oh, Justinom Chambersom in  Katherine Heigl v glavnih vlogah spremljamo življenje mladih zdravnikov, ki v bolnišnici preživijo toliko časa, da se med njimi spletejo močne prijateljske in ljubezenske vezi. Taki odnosi seveda še dodatno zapletejo delovno vzdušje. Življenje teh ljudi nam predstavlja mlada zdravnica Meredith Grey (Ellen Pompeo), katere mama je bila nekoč izjemno cenjena kirurginja.

Da bi se pripravili na gledanje Talentov v belem, saj je 13. sezona pravkar prišla na regionalni ponudnik pretočnih video vsebin Pickbox, vam predstavljamo sedem dejstev, ki jih (najbrž) niste vedeli o najboljši zdravniški seriji.

  1. Kirurgi (Surgeons)

Samo malo je manjkalo, da bi serija Talenti v belem oziroma Grey’s Anatomy imela drugačen naslov. Prvoti naslov serije bi namreč moral biti veliko preprostejši. Shonda je serijo najprej imenovala Kirurgi (Surgeons).

  1. Pilotna epizoda brez Alexa

V prvotnem scenariju pilotne epizode ni Alexa Kareva. Njegov lik so dodali šele po snemanju pilotne epizode. Igralec Justin Chambers je povedal, da so producenti pilotno epizodo poslali v New York, kjer živi. Justin si jo je ogledal, bil navdušen in odšel v Los Angeles, da bi se potegoval za vlogo na avdiciji. Dobil jo je in tako je nastal Alex Karev.

  1. Cigarete

Shondini zdravniki so v prvotnem scenariju imeli zelo nezdravo navado. Vsi so kadili cigarete, še posebej strastna kadilka je bila prav Meredith Grey.

  1. Povezava s serijo Seks v mestu

Ste kdaj opazili podobnost med serijama Talenti v belem in Seks v mestu? Če ste, ste imeli prav. Shonda je opisala Meredith kot „naravnejšo različico Carriejinih člankov v seriji Seks v mestu“. Priznala je tudi, da je bil neuradni naslov serije „Seks v zdravniški sobi“.

  1. Alkohol

Obstaja globlji razlog, zakaj nekatere junakinje tako rade pijejo. Shonda je hotela prikazati nekaj, česar ne vidimo pogosto (ali nikoli) na televiziji. Ženske, ki veliko pijejo. Prave resnične ženske. To je pravi razlog, zakaj Meredtih in Cristina pijeta tekilo.

  1. Lik Shonde

Shonda Rhimes je svoj glas dala enemu najboljših likov v zgodovini televizije in mogoče najboljšemu v  Talentih v belem. Uteleša jo Cristina Yang. “Naslonila sem se na Cristino, ji dovoljevala, da dela, misli in živi tako, da je zrcalila moje sanje. Ni se hotela poročiti. Bila je genialna in je temu sledila. Rada je imela svoje delo. Vcepila sem ji trdno odločitev, da ne bo imela otrok. Čeprav sama obožujem otroke, sem hotela gledati njo, kako bije feministično bitko in zmaguje,” piše Shonda.

  1. Skrivanje nosečnosti

Glavna igralka Ellen Pompeo je zanosila med snemanjem šeste sezone. Toda namesto, da bi v scenarij vnesla Meredithino nosečnost, se je Shonda spomnila nečesa drugega. Scenaristi so napisali, da Meredith daruje del svojih jeter svojemu odtujenemu očetu Thatcherju (Jeff Perry), da bi Pompeova lahko ležala v bolnišnični postelji in skrila svoj trebuh.

  1. sezono najboljše zdravniške serije vseh časov Talenti v belem (Grey’s Anatomy) od tega meseca naprej glejte na Pickboxu.