Roslund in Hellström: Predal 21 (Roslund & Hellström: Box 21):

Švedska mini serija prihaja na Pickbox NOW

Nova švedska kriminalistična mini serija Roslund in Hellström: Predal 21 (Roslund & Hellström: Box 21) se pridružuje bogati ponudbi skandinavskih serij na Pickbox NOW. V skupaj šestih epizodah vas bo Roslund in Hellström: Predal 21 prikoval pred male zaslone s svojo surovostjo, krutostjo, napetostjo in večplastnimi junaki.

Serija temelji na knjižni uspešnici, kriminalističnemu romanu švedskega dvojca, ki ga sestavljata novinar Anders Roslund in Börge Hellström, ustanovitelja organizacije za preprečevanje zločina, ki se ukvarja s ponovno socializacijo zločincev. Za ta uspešni dvojec pravijo, da sta rešila žanr kriminalk, njune knjige pa hvalijo zaradi realnih prikazov človeške narave in zanimivih kriminalističnih zgodb.

Za kaj gre?

Mlada Romunka Lidia pride na Švedsko v upanju na boljše življenje. Privabili so jo z lažnimi obljubami, na Švedskem pa jo prisilijo v prostitucijo. V iskanju maščevanja se njena usoda preplete z usodo policista Ewerta Grensoma, ki lovi nevarnega zločinca.

Zakaj bi jo gledali?

Serija Roslund in Hellström: Predal 21 vas bo prikovala pred male zaslone od začetka do konca. Napetost in nelagodje rasteta pod površjem vsakega prizora, nepričakovana odkritja in moralno zapleteni junaki pa vas bodo odpeljali do razmišljanja o lastnih prepričanjih.

Skandinavske serije na Pickbox NOW

Na Pickbox NOW sta prišli norveška kriminalistična serija Oproščen (Frikjent) in danska kriminalistična serija Dicte (Dicte).

Oproščen je zgodba o Akslu Borgenu, norveškem poslovnežu, ki je v zadnjih 20 letih uspel v Aziji, kamor je odšel po tem, ko so ga v rojstnem kraju obtožili umora njegovega dekleta iz srednje šole. Zdaj se vrača in spozna, da preteklost ni pozabljena…

Danska serija Dicte temelji na kriminalističnih romanih, v središču zgodbe pa je pogumna in trmasta novinarka Dicte Svendsen, ki ne odneha, dokler ne dobi vseh odgovorov za svoj članek. Zaradi svoje odločnosti se pogosto spre s policistom Johnom Wagnerjem, ki se mu Dicte zdi izjemno nadležna. Navkljub temu jima uspe reševati zločine in se spotoma soočati z izzivi zasebnega življenja.

Skandinavske serije takoj glej na Pickbox NOW!