Resnica o aferi Harry Quebert

Pet razlogov za ogled nove misteriozne serije

Resnica o aferi Harry Quebert (The Truth About the Harry Quebert Affair) je nova ameriška misteriozna miniserija, ki bo na Pickboxu premierno predvajana od 16. januarja. V desetih epizodah nadaljevanke lahko spremljate nekaj znanih igralcev – Patricka Dempseyja (Talenti v belem) kot Harryja Queberta, Bena Schnetzerja, Damona Wayansa Jr. in Virginio Madsen.

  1. Nova serija Patricka Dempseyja

Dve leti po odhodu iz priljubljene medicinske nadaljevanke Talenti v belem (Grey’s Anatomy) se McDreamy oziroma čedni igralec Patrick Dempsey vrača v svet serij. Tokrat nastopa v nadaljevanki, ki je vizualno, dramaturško in žanrsko nekaj povsem drugačnega od tistega, česar smo vajeni. Zanimivo bo videti, kako se bo Patrick znašel v povsem drugačni zgodbi.

  1. Izvrstna igralska zasedba

Ob Patricku Demspeyju bomo lahko občudovali še nekaj odlično mladih igralcev. Izstopal bo predvsem očarljivi Ben Schnetzer kot mladi pisec Marcus Goldman, iz perspektive katerega spremljamo zgodbo. Marcus je med preiskavo na Harryjevi strani in mu poskuša pomagati. Tu so še Damon Wayans Jr. (New Girl, Happy Endings) kot  Perry Gahalowood in priljubljena igralka Virginia Madsen (Candyman, Red Riding Hood) v vlogi Tamare Quinn.

  1. Temelji na knjižni uspešnici

Serija temelji na priljubljenem misterioznem romanu z istim naslovom švicarskega pisca Joëla Dickerja. Roman je izšel leta 2014 in je bil v francoskem jeziku, v katerem je bil napisan, prodan v milijon primerkih, kar pomeni, da je bil uspešnejši od 50 odtenkov sive in je postal uspešnica francosko govorečih dežel. Roman Resnica o aferi Harry Quebert so nato prevedli v 32 jezikov in prodali več kot tri milijone knjig.

  1. Skrivnostna zgodba

V napeti seriji spremljamo mladega pisca Marcusa Goldmana (Ben Schnetzer), ki obišče  Harryja Queberta (Patrick Dempsey), priljubljenega pisatelja in ikono mladih, da bi našel navdih za pisanje. Zgodba se zaplete, ko Harryja obtožijo, da je pred 30 leti umoril 15-letno Nolo Kellergan, ki je takrat izginila.

  1. Osupljivi preobrati

Z Nolinim truplom najdejo tudi rokopis Quebertove knjižne uspešnice, ljubezenske zgodbe Izvor zla (The Origin of Evil). Tako pride do vprašanja, ali sta bila Nola in Quebert ljubimca in ali ni Quebert eden od glavnih osumljencev. Provokativna, napeta in mračna zgodba s škandaloznimi preobrati vas bo pritegnila v Harryjev svet in vas držala na trnih iz epizode v epizodo.