Pet razlogov za ogled temačne detektivske serije

Cardinal

Nova kanadska detektivska triler serija Cardinal je prava osvežitev med serijami. V glavni vlogi je fantastični Billy Campbell (The Killing, Moon Over Miami, The 4400, Once and Again), ki upodablja skrivnostnega detektiva Johna Cardinala. Sledi pet razlogov za ogled te detektivske poslastice!

  1. ADAPTACIJA NAGRAJENIH KNJIŽNIH KRIMINALK

Serijo Cardinal so posneli po kriminalnih romanih nagrajenega kanadskega pisatelja Gilesa Blunta. Prva sezona je priredba Bluntovega romana Forty Words for Sorrow, v katerem je bistvo preiskava umora pogrešanega 13-letnega dekleta. Druga sezona je adaptacija Bluntovega tretjega romana Blackfly Season, tretja pa dveh romanov – By the Time You Read This in Crime Machine.

  1. SRHLJIVA ZGODBA

Detektiv John Cardinal neuspešno preiskuje primer pogrešanega 13-letnega dekleta in ker preiskava zaide v slepo ulico, ga nadrejeni premestijo z oddelka za umore. Ko najdejo truplo pogrešanega dekleta, Cardinala spet zadolžijo za primer. Tokrat z njim sodeluje nova partnerka, Lisa Delorme. Medtem ko Cardinal poskuša ujeti serijskega morilca, Lisa skrivaj raziskuje njegovo temačno preteklost.

  1. TEMAČNA ATMOSFERA

Temačna atmosfera in srhljiva zgodba celotne serije spominja na serije skandi-noir, v središču pa je skrivnostnost glavnega lika ter kompleksna zgodba, povezana s preiskavo umora.

  1. SCENARIST SERIJE ORPHAN BLACK

Čeprav je pisatelj kriminalnih romanov Giles Blunt sodeloval pri scenariju kot svetovalec, je scenarij za to detektivsko kriminalno serijo napisal nagrajeni kanadski scenarist Aubrey Nealon, ki se je podpisal tudi pod priljubljeno serijo Orphan Black.

  1. VSE TRI SEZONE PRIHAJAJO NA PICBOX NOW

Posneli so tri sezone serije Cardinal, vse tri pa prihajajo na Pickbox NOW. Celotna prva sezona je na voljo od 3. junija, druga bo od 10., tretja pa od 17. junija. Priporočamo ogled detektivske poslastice na Pickbox NOW!