Pet razlogov za ogled te nalezljive serije

Riviera

Številni so serijo Riviera (Riviera) po prvem predvajanju na malih zaslonih takoj razglasili za “jet-set triler”. Takih zelo specifičnih kvalifikacij so televizijske serije redko deležne, torej  je ta triler res nekaj posebnega. Drama oskarjevca Neila Jordana je zasluženo dobila izvirno oznako. Kdor seriji še ni dal priložnosti, ji jo mora dati. Zakaj? Tu je pet razlogov.

  1. Zapletena zgodba

V središču zgodbe je ameriška kustosinja Georgina, ki se po nenadni smrti bogatega in vplivnega moža znajde v vrtincu spletk, laži, kriminala in eksistencialnih vprašanj. Njena pot gre v dve smeri: proti preteklosti in proti prihodnosti. In to hkrati. Preteklost, ki je bila do tega nesrečnega trenutka samoumevna, postane povsem neznan in temen teren. Prihodnost, ki je z materialnega stališča bila dotlej bleščeča in obetavna, postane krhka, negotova in nevarna. Dve poti sta si v navzkrižju tu in zdaj, težavni odnosi in grožnje pa prihajajo iz vseh smeri.

  1. Blišč serije

Estetsko bi tej seriji težko kaj očitali. Ambientalno nas Riviera prevzame in premesti na Azurno obalo. Na prvi pogled osvaja z glamurjem, razkošno scenografijo in čudovitimi kostumi. Epizode so polne dogajanja in preprosto bleščeče.

  1. Nalezljivost

Ko drama prodre skozi zunanji blišč, v ospredje pride nepredvidljivost zgodbe, zaradi katere se težko ločimo od zaslona in od številnih vprašanj, s katerimi se ukvarja glavna junakinja. V ozadju zgodbe je spletka, senca, ki je ne vidimo, vendar jo ves čas čutimo. Epizode so filmske, vsaka je specifična in predstavlja en kos mozaika spletk, ki je postavljen pred gledalce.

  1. Igralska zasedba

V ozadju serije so odlični ustvarjalci, ki skupaj z ekipo pred kamero serijo dvignejo na višjo raven. Tu so Lena Olin (Ne pozabi me) in Anthony LaPaglia  (Brez sledu) in genialni Iwan Rheon, ki prihaja iz daljnega Westerosa Igre prestolov. Vse to so znani profesionalci, ki svoje delo odlično opravijo. Kljub temu je treba izpostaviti eno osebo.

  1. Georgina – Julia Stiles

Čeprav na prvi pogled lik Georgine ravno ne izstopa, se ljubiteljici umetnosti življenje postavi na glavo, ko umre njen mož milijarder. V tem trenutku prideta na plan njena kompleksnost in naša nezmožnost, da bi vnaprej predvideli njena dejanja. Nekateri kritiki so šli korak dlje in jo razglasili za “ženskega Michaela Corleoneja“. In če si kdo zasluži tako prestižno primerjavo, si jo odlična Julia Stiles.

Riviero si takoj oglejte na Pickbox NOW!