O. J.: Narejeno v Ameriki

Pet razlogov, da si ogledate dokumentarno serijo, ki je osvojila oskarja

O. J.: Narejeno v Ameriki (O .J. Made in America) je neverjetna dokumentarna serija, ki je na voljo na Pickbox NOW. Gre za mini serijo s petimi epizodami, ki je leta 2017 osvojila oskarja, in je tako dobra, da vam predstavljamo pet razlogov za ogled!

5. OSVOJILA JE OSKARJA

O. J.: Narejeno v Ameriki je najdaljši dokumentarec, ki je osvojil oskarja, najprestižnejšo filmsko nagrado, in postal zadnja serija, ki je osvojila oskarja. Leto pozneje so namreč spremenili pravila za nominacije in mini serij ni več mogoče nominirati v kategoriji dokumentarcev.

4. IMA ODLIČNE KRITIKE

Dokumentarna serija je dobila neverjetne recenzije nekaterih najbolj cenjenih kritikov današnjega časa. “Čudež,” je napisal Brian Moylan iz The Guardiana, “Mojstrovina,” je serijo ocenil Wesley Morris iz The New York Timesa, novinarka Buzfeeda Anne Hellen Petersen pa je rekla, da je to “Najbolj udaren in najpomembnejši dokumentarec o rasah, razredih in spolih v Ameriki.” Odlične ocene prihajajo tudi od gledalcev, ki jih je bilo več kot 60 milijonov samo ob izidu dokumentarca. Skladno s tem ima visoko oceno 8,9 na IMDb.
3. GLOBLJA ZGODBA O RASI V AMERIKI

Serija skozi življenje O. J. Simpsona proučuje rasna vprašanja v Ameriki. Režiser Ezra Edelman je rekel, da je hotel povedati globljo zgodbo o Los Angelesu in odnosu med črnci in policijo.

2. O. J.

Podoba in dejanja O. J. Simpsona ter njegov vpadljiv značaj naredijo to zgodbo tako privlačno. Je športnik, junak, oče, prešuštnik, za nekatere tudi morilec. Zanimiv je v enaki meri kot kontroverzen. Simpson je neznanka in predmet zanimivega psihološkega proučevanja.

1. CELOTNA DOKUMENTARNA SERIJA JE NA PICKBOX NOW

Osemurni dokumentarec, ki ga sestavlja pet epizod, si lahko ekskluzivno ogledate na Pickbox NOW! Globoko človeška, izjemna, perceptivna in empatična, preprosto si boste želeli, da serije nikoli ne bi bilo konec.