Odlična izraelska serija: Koliko moči je potrebno, da dobite, kar ljubite?

Mislil je, da je vse izgubil. Ljubezen svojega življenja, vero, prijatelje… Vojna, v kateri se je boril pred enajstimi leti, je na njem pustila tragične posledice, toda en telefonski klic, ki ga ni nikoli pričakoval, je vse spremenil.

Dramatična napeta serija Let junakov (When Heroes Fly) je navdihnil eden najbolje prodajanih izraelskih romanov pisatelja Amira Gutfreunda, ki govori o štirih prijateljih, vojnih veteranih posebnih enot izraelske vojske, ki se enajst let po koncu vojne znova dobijo zaradi zelo intimne in delikatne situacije. Pripravljeni so iti skozi pekel, da bi našli svoj mir.

Zgodba se začne s koncem izraelsko-libanonske vojne leta 2006, v kateri se štirje najboljši  prijatelji pripravljajo na dokončno vrnitev domov. Enajst let po koncu vojnih misij prijatelji odidejo vsak svojo pot, vsak s svojo zgodbo, težavami in osebno tragedijo.

Dekle Yaeli (Ninet Tayeb) je velika ljubezen mladega Aviva (Tomer Kapon) in Dubijeva (Nadav Naytes) sestra, ki je izginila in velja za mrtvo. Ko pa njeno fotografijo v lokalnem časopisu zagleda Bandu (Moshe Ashkenazi), ki živi in dela v Južni Ameriki, se začne njihova pustolovščina, ki jih popelje v kolumbijski pragozd. Na poti se bo vsak izmed četverice soočil z lastno travmo in preskusil duševne meje.

Nagrada za najboljšo serijo na festivalu v Cannesu

Let junakov režiserja Omrija Givrona je na letošnjem  festivale v Cannesu osvojila nagrado za najboljšo serijo.

„Samo Bogu bi se zahvalil. Življenje na izraelski televiziji ni vedno lahko, ko pa ustvarite uspešno serijo, je to zato, ker so na njej delali ljudje, ki ljubijo svoje delo in zato se vsem iskreno zahvaljujem. Serija opisuje posledice vojne, zato bi še dodal: Ljubite se, ne bojujte se,” je povedal igralec Tomer Kapon, ko je prejel nagrado.

Z izrazito prepričljivo igro, še posebej dodelanimi liki in nepredvidljivim scenarijem je serija, posneta v Izraelu in Kolumbiji, zelo strastna in polna neverjetno realističnih prizorov. Skozi  epizode se bodo gledalci srečevali s široko paleto čustev ter dinamičnim, nepričakovanim,  dramatičnim pa tudi romantičnim in žalostnim scenarijem. To je pravzaprav serija, ki opisuje  prijateljstvo, celjenje ran, nove priložnosti, izgube, še posebej pa človeško moč, ki zna biti nepremagljiva, ko gre za ljubezen.

Vseh enajst epizod si lahko ogledate od 1. septembra na Pickbox.tv, lahko pa izkoristite tudi  30-dnevno poskusno obdobje in si v tem času celotno vsebino ogledate brezplačno.