Wallander in Rebecka Martinsson

Krimi serije

Objavljeno: 19. aprila 2021.

Wallander in Rebecka Martinsson

Novi kriminalistični seriji na Pickbox NOW

Britansko kriminalistično serijo Wallander in nordijsko noir serijo Rebecka Martinsson lahko zdaj gledate na Pickbox NOW.

WALLANDER

Kriminalistična serija s Kennethom Branaghom v glavni vlogi temelji na priredbi romana švedskega pisatelja Henninga Mankella. Branagh igra Wallanderja, policijskega inšpektorja in detektiva v mestecu Ystad na Švedskem. Sam Branagh opisuje Wallanderja kot eksistencialista, ki se sprašuje o svetu in svoji vlogi v njem. Zanj zločin nikoli ne postane “nekaj običajnega”. Sočuten je do žrtev in zaradi tistega, čemur se ne more izogniti, je njegovo zasebno življenje kaotično.

Njegovo policijsko ekipo sestavljajo Anne-Britt Hoglund (Sarah Smart), Kalle Svedberg (Tom Beard) in Magnus Martinsson (Tom Hiddleston). Zveza med Anne in Wallanderjem temelji na izjemnem medsebojnem spoštovanju, kar igralka Sarah Smart opisuje kot “zelo skandinavsko in zanimivo”.

Poleg drugih policistov sta tu Wallanderjeva hčerka Linda (Jeany Spark) in njegov oče Povel (David Warner), ki je umetnik in čas preživlja v studiu, kjer riše, zanj pa skrbi njegova nova žena Gertrude (Polly Hemingway).

Serija z emmyjem nagrajenega režiserja Phillipa Martina, ki je vizualno privlačna in ima odlično igralsko zasedbo, je požela veliko pohval tako od kritikov kot od občinstva.

REBECKA MARTINSSON OD 21. 4.

Nordijska noir serija Rebecka Martinson temelji na romanih nagrajene švedske pisateljice Åse Larsson. Glavna junakinja je Rebecka Martinson (Ida Engvoll), odvetnica in deloholičarka, ki dela v Stockholmu. Toda zelo srhljivo jo začne preganjati preteklost. Zaradi smrti prijatelja iz mladosti Rebecka pusti svojo kariero in se vrne v rojstni kraj, da bi pomagala najti morilca. Kljub temu, da jo čaka življenje v Stockholmu, se ne more izvleči iz mesta, ki ga je zapustila. Ponovno se mora soočiti s travmami, zaradi katerih je od tam pobegnila.

V drugi sezoni Ido Engvoll zamenja igralka Sascha Zacharias. Kljub temu sta obe igralki vključeni v serijo v obeh sezonah. Engvollova je namreč izvršna producentka druge sezone,  Zacharisova pa je igrala Jenny Häggroth v zadnjih dveh epizodah prve sezone.

Britansko kriminalistično serijo Wallander in nordijsko noir serijo Rebecka Martinson glejte na Pickbox NOW!