Objavljeno: 10. junija 2021.

V družbi sovražnika (Close To The Enemy)

britanska zgodovinska mini serija na Pickbox NOW

Nova BBC-jeva dramska mini serija V družbi sovražnika (Close To The Enemy) na Pickbox NOW prihaja 18. junija. Zgodba se odvija v štiridesetih letih prejšnjega stoletja v Londonu. Odlična britanska serija v središče postavlja ljudi, ki so preživeli drugo svetovno vojno, njihove travme in razmišljanja o tem, kaj so ali česa niso naredili v času vojne.

Vsebina

Neposredno po koncu druge svetovne vojne Dietra Koehlerja (August Diehl), nemškega inženirja in strokovnjaka za tehnologijo reaktivnih letal, ugrabijo skupaj z njegovo hčerko Lotte (Lucy Ward). T-Force, združena vojska ZDA in Velike Britanije, ju odpelje v Veliko Britanijo, kjer sta ujetnika. Stotnik Callum Ferguson (Jim Sturgess) ima nalogo, da Koehlerja prisili v sodelovanje z britansko vlado, kar ni niti najmanj lahka naloga, saj se nemški znanstvenih Koehler, ogorčen nad ravnanjem z njim in hčerko Lotte, upira njegovim prizadevanjem.

Zvezdniška igralska zasedba

Zvezdniško igralsko zasedbo z Jimom Sturgessom (Cloud Atlas) na čelu sestavljajo res odlični igralci. Poleg Sturgessa igrajo Freddie Highmore, Charlotte Riley, Phoebe Fox, Alfred Molina, Ciara Charteris, Lindsay Duncan, August Diehl, Alfie Allen, Angela Bassett, Antje Traue, Lucy Ward, Sebastian Armesto, Julian Bleach, Charity Wakefield, Aleksandar Jovanovic in Robert Glenister.

Navdušeni boste na več ravneh

Odlična britanska serija vas bo navdušila na več ravneh. Čeprav je umeščena v štirideseta leta prejšnjega stoletja, jo odlikuje povezanost z družbenimi in osebnimi težavami, ki so aktualne še danes, denimo nestrpnost do drugačnosti, razvijanje orožja za množično uničenje in moralna vprašanja, s kakršnimi se srečujejo junaki serije. Slogovno nenavadna serija je posebna, saj odpira vprašanja o filozofskih problemih vojne in miru, pa tudi krivde in travme. Ob tem dovolj časa nameni pripovedi, ki vas bo prikovala pred zaslone, ne le zaradi teme, temveč zaradi vseh zgodb, ki se fantastično prepletajo.

Odpravite se na čudovito potovanje z britansko mini serijo V družbi sovražnika (Close To The Enemy), samo na Pickbox NOW, od 18. junija!