Uganke pravega Sherlocka Holmesa

Kriminalistična miniserija

Objavljeno: 22. aprila 2021.

Uganke pravega Sherlocka Holmesa

 Murder Rooms: Mysteries of the Real Sherlock Holmes

Kriminalistična miniserija Uganke pravega Sherlocka Holmesa (Murder Rooms: Mysteries of the Real Sherlock Holmes) na Pickbox NOW pride 27. aprila! V koprodukciji BBC-ja in PBS-a in z visoko oceno 8.0 na IMD pride pet skrivnostnih epizod, ki bodo navdušile vse ljubitelje kriminalističnih serij.

DOKTOR BELL KOT NAVDIH ZA SHERLOCKA

V seriji spremljamo sira Arthurja Conana Doyla v času, ko je bil zdravnik splošne medicine v Southseaju in je reševal skrivnostne zločine s pomočjo svojega profesorja in mentorja, doktorja Josepha Bella. Serija je nastala na podlagi dejstva, da je sir Arthur Conan Doyle izbral prav doktorja Josepha Bella kot navdih za lik Sherlocka Holmesa. Bell je bil namreč njegov mentor na univerzi v Edinburgu in je občasno delal kot forenzični strokovnjak za edinburško policijo. Par skupaj začne reševati vznemirjujoče in skrivnostne zločine.

IGRALSKA ZASEDBA

V glavni vlogi spremljamo Robina Lainga (v prvi epizodi, The Dark Beginnings of Sherlock Holmes) in pozneje Charlesa Edwardsa kot sira Arthurja Conana Doyla (v preostalih štirih epizodah). V ostalih vlogah so nastopili Ian Richardson kot dr. Joseph Bell, Simon Chanlder kot inšpektor Warner in Mossie Smith kot gospa Williams.

VIKTORIJANSKA ANGLIJA, SKRIVNOSTNI ZLOČINI IN GOTSKO VZDUŠJE

Miniserija, dobro sprejeta pri kritikih in gledalcih, bo navdušila vse ljubitelje žanra kriminalk, celo če niso oboževalci Sherlocka Holmesa (če taki sploh obstajajo!). Viktorijanska Anglija, skrivnostni zločini in gotsko vzdušje z elementi grozljivk in nadnaravnih dogodkov so tisto, kar to britansko miniserijo loči od drugih in jo naredi še posebej mamljivo.

Ne zamudite miniserije Uganke pravega Sherlocka Holmesa od 27. aprila na Pickbox NOW!