Top 7 najboljših britanskih serij, ki jih ponuja Pickbox NOW

Objavljeno: 31. oktobra 2022.

Top 7 najboljših britanskih serij, ki jih ponuja Pickbox NOW

Od klasike, kot sta Prevzetnost in pristranost, do nove sezone kriminalne serije Shetland

Na domači pretočni storitvi Pickbox NOW lahko spremljate veliko število britanskih serij, mi pa vam prinašamo sedem najboljših, ki so v novembrski ponudbi.

Od nove, sedme sezone škotske kriminalne serije Shetland, do klasike kot je »Prevzetnost in pristranost« (Pride and Prejudice) in nove serije, ki temeljijo na romanih Agathe Christie – Why Didn’t They Ask Evans? (Agatha Christie: Zakaj ne Evans?). Odlične serije priporočamo vsem ljubiteljem kakovostnih britanskih serij.

Shetland (Shetlandske skrivnosti)

Novo, sedmo sezono odlične škotske kriminalne serije, lahko na Pickbox NOW spremljate od 4. novembra. Poleg tega, da je prejela nagrado BAFTA za najboljšo dramsko serijo, so Shetland zaznamovale briljantne skrivnosti in večdimenzionalni liki. Dogajanje se odvija na škotskem otočju, glavno dogajanje pa je Shetland, ki ga zaznamujejo edinstvene pokrajine in svojevrsten način življenja. Policijska ekipa preiskuje zločine, ki so tesno povezani z otoško skupnostjo, vodi pa jo iznajdljivi in pronicljivi inšpektor Jimmy Perez. V tako izoliranem in včasih sovražnem okolju policijska ekipa najde ustvarjalne načine za preiskave in policijsko delo.

Endeavour

Priljubljeno detektivsko serijo si je ob začetku predvajanja ogledalo več kot 6,5 milijona gledalcev, kritiki pa imajo same pohvalne besede. Guardian piše, da je odločitev za ogled serije več kot preprosta. Endeavour izstopa kot edinstvena detektivska serija, tako pa piše tudi Los Angeles Times: „To je popolnoma zapletena in slikovito zanimiva skrivnost.“ Endeavour je postavljen v šestdeseta leta prejšnjega stoletja in spremlja bodočega inšpektorja Morsa (Shaun Evans) v njegovih zgodnjih letih, ko je bil policist. Morse skupaj s starejšim partnerjem Fredom

Thursdayjem (Roger Allam), po vsem Oxfordu rešuje vrsto zanimivih primerov. Sedma sezona je na voljo od 4. novembra!

Grace

Grace je prava detektivska poslastica, o čemer govori dejstvo, da temelji na fascinantni seriji romanov avtorja Petra Jamesa, ki so bili prevedeni v 37 jezikov in so se po vsem svetu prodali v več kot 20-milijonski nakladi. Druga sezona bo na voljo na Pickboxu od 4. novembra.

V središču zgodbe je vztrajni in marljivi detektiv iz Brightona, Roy Grace (John Simms), ki je svoje življenje posvetil detektivskemu delu, a je njegova kariera trenutno v najslabši možni fazi. Prisiljen je obravnavati že dolgo pozabljene primere, še vedno pa ga preganja izginotje svoje ljubljene žene Sandy. Ko je spet tarča kritik zaradi uporabe svojih nenavadnih metod, Graceu grozi odpoved. Ker ve, da je sposoben več, ga njegov kolega, detektiv Glenn Branson, roti, naj mu pomaga pri primeru.

Začneta se ukvarjati s primerom pogrešanega ženina, uspešnega gradbenika, ki ima čudovito življenje. Grace s pomočjo instinkta, sumničavosti in svoje obsesivne narave vztrajno poskuša odkriti resnico.

Agatha Christie: Why Didn’t You Ask Evans? (Agatha Christie: Zakaj ne Evans?)

Vsestranski britanski igralec, režiser in scenarist Hugh Laurie, ki ga dobro poznamo iz serije Dr. House in The Night Manager, nam prinaša novo serijsko adaptacijo kriminalnega romana Agathe Christie. Laurie je že od otroštva velik oboževalec priljubljene pisateljice, njegova najljubša knjiga pa je prav Why didn’t they ask Evans?

Bobby Jones (Will Poulter) je vikarjev sin, ki začne preiskovati smrt moškega, za katerega se zdi, da je padel z vrha pečine. Toda tisto, zaradi česar je smrt sumljiva, je skrivnostno vprašanje, ki ga moški postavi med padcem: “Why Didn’t they ask Evans?“  Medtem ko Bobby, pošten in prijazen mladenič, preiskuje smrt s svojo pametno in neomajno prijateljico iz otroštva, Frankie (Lucy Boynton), naleti na mračne zarote, goljufije, izdaje in umore. Čaka vas pravi odmerek Agathe Christie!

The Responder (Nočni klici)

Če ste mislili, da ste videli vse možne policijske scenarije, vas nova britanska serija vabi, da še enkrat premislite. V zelo netipični policijski seriji je Martin Freeman (The Office, The Hobbit) policist Chris, ki dela v nočnih izmenah in truplom jemlje cigarete in hrano, ki je niso uspeli pojesti. „Toda to ni satira, temveč temelji na resničnih dogodkih,“ je rekel scenarist Tony Schumacher, ki je enajst let delal kot policist in čigar zgodbe so navdihnile zaplet serije.

Pride and Prejudice (Prevzetnost in pristranost)

BBC-jeva, z emmyjem nagrajena mini-serija Prevzetnost in pristranost (Pride and Prejudice)   se ukvarja s predsodki, ki so se pojavili med razredi v 19. stoletju, in s ponosom, ki je bil tako močan, da je spravil zaljubljence narazen. Zvezdniško zasedbo sestavljajo Colin Firth, Jennifer Ehle in Susannah Harker. Lepota, duhovitost in živahnost glavne protagonistke Elizabeth se  odlično ujame z igro Jennifer Ehle. Colin Firth je fenomenalen v vlogi gospoda Darcyja, je vpadljiv in zadržan, ter zanimiv in globok. Popoln roman in popolna serija!

Jane Eyre

Odpotujte v nostalgičen in romantičen čas s čudovito BBC-jevo TV-priredbo ikoničnega romana Jane Eyre Charlotte Brontë. Dogajanje se vrti okoli mlade ženske Jane, ki jo igra fenomenalna Ruth Wilson. Odrasla je siromašna in živela je pri teti Reed (Tara Fitzgerald). Zaposli se pri bogati družini kot guvernanta mlade Adèle (Cosima Littlewood). Zaljubi se v zamišljenega in skrivnostnega gospoda Rochesterja, lastnika bogatega posestva. Tudi on nekaj čuti do nje, vendar se v njegovi preteklosti skriva veliko skrivnosti, te pa ogrožajo njuno prihodnost. Od osupljivih posnetkov angleškega podeželja skozi vse letne čase, do intimnih prizorov v grajskih skrivališčih, priredba Jane Eyre prikazuje bogastvo in privlačnost britanske televizije. Scenarij in interakcija med igralci sta vrhunski, zato ni presenetljivo, da je bila serija nagrajena s tremi emmyji.