Filmi po romanih V. C. Andrews

Štiri serije in skupaj 18 temačnih filmov

Objavljeno: 28. februarja 2023.

V.C. Andrews je priljubljena ameriška pisateljica “groznih in fenomenalnih” knjig o prepovedanih in šokantnih temah. Preminula ameriška pisateljica, ki v zgodbah pogosto opisuje več generacij neke družine, obravnava tabuje, njene knjige pa opisujejo kot “nenormalne”. Zdaj na pretočno storitev Pickbox NOW prihajajo štiri serije in samostojen film, skupaj 18 filmov, ki temeljijo na njenih romanih – Rože na podstrešju – Izvor, Dollangangerjevi, Casteelovi, Serijal Rubi Landri in film Moja sladka Audrina.

Tako kot knjige, po katerih so posneti, so filmi temni, malce gotski in grozljivi; v vsakem primeru so šokantni, nepredvidljivi in napeti. Serije filmov bodo vsak petek od 3. marca na voljo na Pickbox NOW. V vseh filmskih priredbah temačnih romanov v glavnih vlogah nastopajo odlični igralci, kot so Heather Graham, Kelsey Grammar, Max Irons, Jemima Rooper, Kate Mulgrew, Ellen Burstyn, Kiernan Shipka in Jason Priestley.

Rože na podstrešju – Izvor (Flowers in the Attic: The Origin)

Zgodba se začne leta 1920 z mlado Olivio Winfield (Jemima Rooper), ki dela v očetovi pisarni. Serija raziskuje njeno težavno preteklost in večplastne razloge, zaradi katerih pozneje v življenju svoje vnuke zaklene na podstrešje. V glavnih vlogah igrajo Jemima Roope, Max Irons in T’Shan Williams

Dollangangerjevi (The Dollanganger Saga)

Spremljamo zapleteno zgodbo o otrocih Dollananganger, bratih in sestrah, ki so bili po smrti očeta tri leta zaprti na podstrešju Foxwortha. Spremljamo njihov otroški beg iz Foxworth Halla in leta, ki sledijo, ko odraščajo in se trudijo nadaljevati življenje po travmi iz otroštva. Pri tem spoznamo življenje Cathyinih otrok hkrati z dejstvom, da njeni otroci izvedo za skrivnosti svojih staršev iz preteklosti. V glavnih vlogah igrajo Heather Graham, Rachael Carpani in Jason Lewis.

Casteelovi (The Casteel Series)

V tej seriji filmov spremljamo življenje Heaven od srednješolske starosti in pozneje, ko si ustvari družino. Najstarejša od petih otrok, Heaven, živi zunaj mesteca Winnerrow. Kmalu izve, zakaj se skupnost izogiba njeni družini. Sarah ni njena biološka mama. Namreč, bogato dekle Leigh Vanvoreen je pobegnilo od doma, da bi se poročilo z Lukom. Pri porodu je umrla in Heaven je ostala sama z očetom. Luke se ji izogiba in jo krivi za smrt žene, poleg tega je pogosto odsoten in krut oče, ki ves čas išče službo, večino zaslužka pa porabi za pijačo. V glavnih vlogah igrajo Annalize Basso, Jason Priestley, Jason Cermak in Kelly Rutherford.

Serijal Rubi Landri (The Ruby Landry Series)

V središču zgodbe je Ruby Landry, ki se trudi živeti normalno, vendar se pogosto ne more znebiti misli o smrti mame in o skrivnostnem očetu. Ko so Ruby in njeno sestro dvojčico Gisselle poslali v ekskluzivni internat, je Ruby upala na nov začetek s svojo sestro. A usoda ima zanjo drugačne načrte … Po šolanju se vrne v ljubljeni dom iz otroštva, kjer namerava ustvariti novo življenje zase in hčerko Pearl. Njena srednješolska ljubezen Paul je z njo, vendar njegova mama pozna njihove temne skrivnosti. Ruby se obupno trudi zaščititi ljubljeno hčerko pred temnimi družinskimi skrivnostmi. V glavnih vlogah igrajo Raechelle Banno, Karina Banno in Sam Duke.

Moja sladka Audrina (My Sweet Audrina)

Audrina živi sama v odročni vili daleč od oči drugih. Preganjajo jo nočne more o starejši sestri, prvi Audrini, ki je po napadu umrla v gozdu. Ko začne preiskovati svojo preteklost in svoje vznemirjujoče sanje, počasi odkriva turobno resnico. V glavnih vlogah igrajo India Eisley, William Moseley in James Tupper.