Štirje odlični novi filmi

Objavljeno: 19. oktobar 2022.

Trilerja, grozljivka in komedija – štirje odlični novi filmi prihajajo na Pickbox NOW

Irski noir triler Črna medicina (Black Medicine, 2021), grozljivka Cordelia, komedija Mama v pričakovanju (A Bump Along the Way, 2019) in kriminalistični triler Cestninska postaja (The Tool, 2021)

Štirje odlični novi filmi pridejo 19. oktobra na Pickbox NOW – to so grozljivka Cordelia (2019), komediji Mama v pričakovanju (A Bump Along the Way, 2019), irski noir triler Črna medicina (Black Medicine, 2021) in kriminalistični triler Cestninska postaja (The Tool, 2021).

Cordelia (2019)

V središču trilerja je zgodba o Cordelii (Antonia Campbell-Hughes), nemirni duši, ki šele okreva po neznani travmi. Je igralka, ki vadi za predstavo, in stanuje v srhljivem stanovanju v londonski vili, kjer živita njena sestra dvojčica Caroline in Carolinin fant Matt. Ko jo tam pustita samo, se Cordelia spoprijatelji s Frankom, očarljivim, vendar nenavadnim in nezanesljivim mladeničem, ki ga sliši vaditi violončelo v zgornjem nadstropju. Njun odnos kmalu postane zelo vznemirjujoč.

Mama v pričakovanju (A Bump Along the Way, 2019)

Prikupna komedija ima preprosto zgodbo. Samohranilka Pamela (Bronagh Gallagher)  in njena najstniška hčerka  Allegra (Lola Petticrew) živita v Derryju na Severnem Irskem. Pamela nenačrtovano zanosi po pijanem seksu za eno noč. Hčerka se na to zelo slabo odzove. Meni, da je to škandal in nova nosečnost močno spremeni njuno življenje… Zaradi izjemnih glavnih igralk, Bronagh Gallagher in Lole Petticrew, je ta komedija odličen film za družinsko zabavo.

Črna medicina (Black Medicine, 2021)

Irski noir triler Black Medicine se vrti okrog Jo (Antonia Campbell-Hughes), samostojne zdravnice, ki opravlja nezakonite operacije za zločince. Ko se skuša ubiti, dobi enega takih klicev za nezakonito operacijo. Čeprav se pred mafijci vede stoično, njeno osebno življenje razpada. Po smrti hčerke z možem praktično nimata odnosa. Vseeno se odloči pomagati dekletu, Áine (Amybeth McNulty), pobegli najstnici, ki se skriva pred Jojino šefinjo Bernadette (Orla Brady). Áine je naivno privolila, da bo ledvico prodala Bernadette, ni pa vedela, da Bernadette v resnici hoče njeno srce za svojo umirajočo hčer, ki bi jo presaditev rešila. Jo za sabo pusti travme iz preteklosti. Rešiti hoče Áine in si vrniti človeškost.

Cestninska postaja (The Toll, 2021)

The Toll, žanrsko opredeljen kot črna komedija oziroma kriminalistični triler, je velški film o človeku, ki sam dela na najbolj mirni cestninski postaji v Walesu. Pred svojo zločinsko preteklostjo se skriva tam, kjer ga nihče ne bo iskal. Njegovega miru je konec, ko ga naposled odkrijejo. Za pomoč prosi krajevne posebneže, med njimi posnemovalko Elvisa in nezadovoljne ovčerejce. Krajevna policijska uslužbenka Catrin je vse bolj sumničava. V glavnih vlogah igrajo Michael Smiley, Annes Elwy, Iwan Rheon in Paul Kaye.