Sprejemljivo tveganje

Nova serija 8.10.

Objavljeno: 30. septembra 2021.

 Sprejemljivo tveganje (Acceptable Risk) – večplastna irska

kriminalistična miniserija na Pickbox NOW

Irska kriminalistična miniserija Sprejemljivo tveganje (Acceptable Risk) na Pickbox NOW pride 8.oktobra. Posneli so jo na Irskem in v Kanadi, sestavlja pa jo vsega šest delov, zato je idealna za verižno gledanje.

Večplastna in intenzivna detektivka o umoru 

Čudovito ustvarjen in inteligentni triler je detektivka o poslovnežu, ki ga najdejo mrtvega. Kdo ga je umoril in zakaj? Čaka vas zanimivo potovanje, polno preobratov.

V glavni vlogi spremljamo irsko igralko Elaine Cassidy (Harper’s Island, The Paradise), ki igra Sarah Manning iz Dublina. Njenega moža Leeja so umorili na službenem potovanju v Montrealu. Sarah počasi spoznava, da o moževi preteklosti pravzaprav nič ne ve, zato se začne spraševati, kdo je bil v resnici in kaj točno je delal za vplivno globalno organizacijo.

Leejev umor začnejo preiskovati in Sarah ima pri tem osrednjo vlogo. Z drugimi vpletenimi se sooča z nenehnimi ovirami med iskanjem pravice in resnice, preiskava pa jih pelje vse globlje v mrežo spletk in korupcije. Ta šestdelna serije vas bo prikovala pred zaslone!

V drugih vlogah spremljamo danskega igralca Mortena Suurballa, ki ga na Pickbox NOW lahko gledate v seriji Zločin (The Killing) kot inšpektorja Lennarta Brixa. Igra direktorja v mednarodnem podjetju, Hansa Wernerja Hoffmana. Poleg Suurballa je tu še irska igralka in pevka Angeline Ball (The General) kot detektivka Emer Byrne.

Dublin daleč od podobe turističnega mesta

Kraj zgodbe je Dublin, vendar glavno mesto Irske spoznamo malce drugače. Scenarist in ustvarjalec serije Ron Hutchinson je o zamisli za serijo povedal: “Hotel sem raziskati vpliv globalizacije iz perspektive tistih, ki delajo za mednarodne korporacije v Dublinu, daleč od podobe turističnega mesta. To je svet, ki tistim, ki so del njega, daje veliko plačo in čudovit življenjski slog.”

Mesto je izjemo dobro izkoriščeno. To je sodobni Dublin z novimi zgradbami v središču in čudovitimi hišami v premožnem Wicklowu na obrobju mesta. Dublin ni turistično mesto, ki ga tradicionalno vidimo na televiziji. Elegantna hiša Sarah Manning v Wicklowu je pogosto kraj zgodbe in če vam je všeč, smo od irskih medijev izvedeli, da je tam nekoč v resnici živel kitarist Def Leppardov, Rick Savage.

Odlično irsko kriminalistično miniserijo Sprejemljivo tveganje (Acceptable Risk) glejte na Pickbox NOW od 8. oktobra!