Skrito

Nova kriminalistična serija 9.7.

Objavljeno: 1. julij 2021.

Skrito (Hidden) – izjemna waleška

kriminalistična serija prihaja na Pickbox NOW

Nova Pickboxova serija Hidden bo navdušila vse ljubitelje kriminalk. Z visoko oceno 7.3 na iMDB, je ta waleška serija dobila nagrado BAFTA Cymru (waleška veja BAFTE) za najboljšo fotografijo. Obe sezoni odlične serije prideta na Pickbox NOW 9. julija.

ZA KAJ GRE?

Detektivka Cadi (Sian Reese-Williams) se vrne v Wales, da bi skrbela za bolnega očeta. Ko krajevna policija iz jezera izvleče truplo mlade ženske, se Cadi vključi v mukotrpno preiskavo. Hidden izstopa po zelo neposrednem prikazu zla. Poleg tega, da glavna vloga pripada ženski, ki je detektivka brez običajnih nevroz in duševnih motenj, s kakršnimi pogosto prikazujejo detektive v novejših serijah, je zlo prikazano s človeškim ozadjem. Serija je globoka in temna, turoben prikaz Walesa pa se odlično vklopi v tako vzdušje. Netipična in vpadljiva temna waleška serija vas bo gotovo osupnila in presenetila.

VEČ KOT KRIMINALISTIČNA SERIJA

The Guardian je serijo Hidden primerjal s švedsko noir dramo Most (The Bridge) in jo opisal kot eno trenutno najboljših waleških serij, ki jo odlikuje izvrsten slog. S čudovitimi pokrajinami, neobičajnimi interjerji in spretno vpeto glasbo, ki povečuje občutek srhljivosti, je Hidden prava vizualna kriminalistična poslastica. The Sun jo je razglasil za “slastno temno serijo”, Radio Times pa piše, da je “neverjetna”.

Pa vendar ta waleška serija ni samo kriminalka. Glava igralka Sian Reese-Williams  je Hidden opisala bolj kot “osebno dramo” kot kriminalistično serijo, saj vključuje številne človeške zgodbe, tako od žrtev in družin žrtev kot od tistih, ki so zločin zagrešili.

Vznemirljiva in temna serija z odlično igralsko zasedbo, v kateri posebej izstopajo Sian Reese-Williams, Gwyneth Keyworth in Rhodri Meilir, je zares posebna in bo navdušila vse ljubitelje kriminalk.

Waleško kriminalistično serijo Skrito (Hidden) glejte na Pickbox NOW od 9. julija.