Skandi serije, ki jih nočete zamuditi

Predstavljamo tri nove serije

Objavljeno: 14. februara 2023.

Predstavljamo vam tri nove nordijske serije v pretočni storitvi Pickbox NOW v sklopu Viaplay Select ponudbe. To so odlična švedska serija Sestri, estonska kriminalistična serija Kdo je ustrelil Otta Muellerja ter švedska serija Veleposlanik. In tu je vse, kar morate vedeti, preden se odpravite na nordijski maraton!

Sestri (Two Sisters)

Serija Sestri temelji na uspešnici švedskih priznanih medijskih osebnosti Hanne Widell in Amande Schulman. V središču zgodbe sta sestri Vanessa (Julia Ragnarsson) in Alicia (Dilan Gwyn), ki skupaj živita in si vse delita, a ker se Alicia namerava preseliti k svojemu fantu, se bo morala Vanessa odslej znajti sama, Alicia pa se bo morala privaditi novemu razkošnemu življenju. Sestri združujeta svetlobo in temo, ob čemer postavljata vprašanje, koliko smo  odgovorni za tiste, ki jih imamo radi. To je ostra in relevantna zgodba, ki jo pripovedujeta dve izmed najbolj nadarjenih ustvarjalk nordijske regije, pred in za kamero.

Kdo je ustrelil Otta Muellerja? (Who Shot Otto Mueller?)

Pameten, zapleten  in zelo sodoben preobrat klasičnega kriminalističnega formata »Kdo je storil to?« Znanega poslovneža in nekdanjega sovjetskega zvezdnika v rokoborbi najdejo umorjenega v  njegovi vili za njegov 65. rojstni dan.​ Detektivi po vrsti zaslišijo osem družinskih članov in na plan postopoma privre mračna resnica o uspešnem in vplivnem človeku, ki je nekoč z golimi rokami ubil volka. Vsak ima o Ottu Muellerju svojo zgodbo in vsak ima motiv. Odlična zasedba najbolj ustvarjalnih talentov Estonije na čelu z nagrajenim režiserjem Renejem Vilbrejem in scenarijem Birka Rohelenda.

Veleposlanik(The Ambassador)

• Na voljo od 15. februarja

Za navidezno spoštljivim pročeljem švedskega veleposlaništva v Ciudad de Mexicu v tajnosti nastaja donosen orožarski posel, toda delikatno situacijo zaplete egocentrični veleposlanik, prepričan, da ga bo pogodba pripeljala tja, kamor spada – za veleposlanika v Washington, a le, če novinarji ne bi postavljali tako neprijetnih vprašanj.

V glavni vlogi nastopa švedski komik Mikael Tornving (Johan Falk). Komično dramo v desetih epizodah je produciral Brain Academy (Conspiracy of Silence in Švedska tepca), napisal pa jo je Patrik Ehrnst (Švedska tepca).

Številne druge skandi serije iz ponudbe Viaplay Select poiščite na Pickbox NOW!