Objavljeno: 7. septembra 2021.

Šifra (The Code) – kriminalistična serija vas bo

navdušila z inteligentno zgodbo in izjemnimi junaki

Nova avstralska kriminalistična serija, dobitnica nagrade v kategoriji najboljših serij, Šifra (The Code), na Pickbox NOW pride 17. septembra. V dveh sezonah, ki bosta na voljo hkrati, spremljamo zgodbo o dveh bratih, ki se zapleteta v prikrivanje, žanrsko pa jo lahko opišemo kot politični triler. V glavni vlogi Jesseja Banksa spremljamo fantastičnega nagrajenega igralca Ashleyja Zukermana (Manhattan, Succession). Poleg njega imamo v prvi sezoni priložnost gledati čudovito Lucy Lawless (Ksena: Bojevniška princesa), v drugi sezoni pa igralca Anthonyja LaPaglio, ki ga na Pickboxu spremljamo v seriji Halifax: Maščevanje.

ŠTEVILNE NAGRADE

Serija Šifra (The Code) je prejela več nagrad Avstralske akademije za kinematografsko in televizijsko umetnost (AACTA), med katerimi izstopata nagrada za najboljšo dramsko serijo in nagrada za najboljšega glavnega igralca, ki jo je dobil priljubljeni igralec Ashley Zukerman (Manhattan, Succession).

Združenje avstralskih režiserjev je seriji podelilo nagrado za najboljšo režijo, združenje scenaristov jo je izbralo za najboljšo dramsko serijo.

Serija The Code je požela odlične kritike zaradi zgodbe, ki je avtentičen in zanimiv politični triler, in predvsem zaradi res izjemne igre Ashelyja Zukermana.

Inteligentna kriminalka in izjemni junaki

Ned in Jesse Banks sta brata. Ned je ambiciozni novinar, Jesse pa mladi genialni heker. Duševno zdravje junaka Jesseja, mladega človeka z avtizmom, serija predstavi delikatno, vendar surovo, kar na televiziji redko vidimo. Jessejev avtizem ni prikazan kot invalidnost, prav nasprotno. On je genij, sposoben neverjetnih stvari.

Brata raziskujeta novo zgodbo, ki ju bo popeljala na pot, ki si je nista mogla niti predstavljati. Vključita se v velik raziskovalni projekt, v katerem raziskujejo strogo zaupne zadeve. Kmalu ugotovita, da so številne ljudi, vključene v to zgodbo, utišali.

Sumljive korporacije, nezanesljiva vlada, inteligentna zgodba in izjemni junaki so razlog, da je serije The Code posebna in vredna ogleda.

Obe sezoni kriminalistične serije Šifra (The Code) glejte od 17. septembra samo na Pickbox NOW!