Shetlandske skrivnosti

Škotska kriminalistična serija

Objavljeno: 17. maja 2021.

Shetlandske skrivnosti (Shetland) – odlična škotska

kriminalistična serija pride na Pickbox NOW

Škotska kriminalistična dramska serija Shetlandske skrivnosti (Shetland) je nova odlična serija, ki pride na Pickbox NOW. Vseh pet sezona bo premierno na voljo od 21. maja. Priljubljena serija temelji na romanih nagrajene britanske pisateljice kriminalk Ann Cleeves, pod serijo pa se je podpisal David Kane, ki je glavni scenarist v vseh sezonah.

ODLIČNA IGRALSKA ZASEDBA

V glavni vlogi spremljamo Douglasa Henshalla kot Jimmyja Péreza, iznajdljivega in pronicljivega inšpektorja, ki dela za shetlandsko policijo. Henshall je osvojil nagrado BAFTA za najboljšega igralca v seriji, serija pa je osvojila nagrado za najboljšo dramsko serijo leta 2016. Ob Henshallu igrata Alison O’Donnell kot detektivka Alison “Tosh” Macintosh in Steven Robertson kot policist Sandy Wilson. V ostalih vlogah so Mark Bonnar, Lewis Howden, Erin Armstrong, Julie Graham in Anne Kidd.

NAJBOLJŠA ŠKOTSKA SERIJA

Zgodba se odvija v škotskem arhipelagu, glavno mesto dogajanja pa je Shetland s čudovito pokrajino in edinstvenim načinom življenja. Policijska ekipa preiskuje zločine, ki so tesno povezani z otoško skupnostjo. V tem odročnem in včasih sovražnem okolju mora policijska ekipa biti zelo ustvarjalna pri opravljanju svojega dela.

Junaki so večplastni, zgodba je napeta in skrivnostna, igralci pa odlični. To je ena tistih detektivskih serij, ki resnično izstopa med drugimi in je z razlogom ena najboljših škotskih serij. Kar jo naredi še bolj posebno, je realističen prikaz življenja. Zgodba, scenografija, snemanje, edinstven pogled na škotsko otočje – lahko bi rekli, da si vsi deli te serije zaslužijo posebno pohvalo.

Shetland vas bo potegnil v zgodbo in nenadoma se boste počutili kot detektivi, ki so del Perezove policijske ekipe. Gre za denar, moč ali morda ljubezen? Gre za star spor, ki traja generacije in končno doseže vrelišče, ali pa je morda preprosto nesreča?

Skrivnostne umore v najboljši škotski kriminalistični serji Shetlandske skrivnosti glejte v petih sezonah na Pickbox NOW od 21. maja!