Shetlandske skrivnosti (Shetland)

Premiera 6. sezone 22.2.

Objavljeno: 15. februarja 2022.

EKSKLUZIVNA PREMIERA SERIJE „SHETLAND“

 Šesta sezona škotske kriminalistične serije prihaja na Pickbox NOW 

Ekskluzivna premiera 6. sezone britanske škotske kriminalistične serije Shetlandske skrivnosti (Shetland) prihaja na Pickbox NOW 22. februarja. Hvaljena serija temelji na romanih nagrajene britanske pisateljice kriminalističnih romanov Ann Cleeves.

NAJBOJŠA ŠKOTSKA SERIJA 

Serija Shetland je osvojila nagrado BAFTA za najboljšo dramsko serijo, poleg tega pa jo odlikujejo odlični misteriji in večdimenzionalni liki. Zgodba se odvija na škotskem arhipelagu, kjer je glavno mesto Shetland znano po edinstveni pokrajini in načinu življenja. Policijska ekipa preiskuje zločine, ki so tesno povezani z otoško skupnostjo, vodi pa jo iznajdljiv in pronicljiv inšpektor Jimmy Perez. V tako izoliranem in včasih sovražnem okolju, policijska ekipa na ustvarjalen način preiskuje primere in opravlja svoje delo.

KAJ NAS ČAKA V ŠESTI SEZONI?

Ko je glavni igralec Douglas izvedel, o čem pripoveduje, je rekel: “Vplivnega in cenjenega meščana Shetlanda ubijejo pred vhodnimi vrati, policija pa pod vodstvom Pereza preiskuje primer, ki je pomemben za skupnost. Poleg tega umre Perezova mama, kar da še dodaten pridih celotni sezoni. Njegov oče začne kazati znake demence. Ko se spopada z družinskimi težavami, mora rešiti še otoško skrivnost.”

IZJEMNA IGRALSKA ZASEDBA

V glavni vlogi Douglas Henshall igra Jimmyja Péreza, iznajdljivega in pronicljivega inšpektorja, ki dela za otoško policijo. Henshall je osvojil nagrado BAFTA za najboljšega igralca v seriji, serija pa je osvojila nagrado za najboljšo dramsko serijo leta 2016. Poleg Henshalla vidimo tudi Alison O’Donnell, ki igra detektivko Alison “Tosh” Macintosh, in Stevena Robertsona, ki igra policista Sandyja Wilsona. Drugi igralci v seriji so še Mark Bonnar, Lewis Howden, Erin Armstrong, Julie Graham in Anne Kidd.

Liki so večdimenzionalni, zgodba je vedno napeta in zanimiva, igra pa izjemna. To je ena od tistih detektivskih serij, ki je res drugačna od drugih, saj je ena najboljših škotskih serij. Posebna je, ker prikazuje resnično življenje. Zgodba, scenografija, snemanje, edinstven pogled na škotsko otočje… Lahko bi rekli, da vsak del serije zasluži posebno pohvalo.

SKRIVNOSTNI UMORI 

Shetland vas bo zvabil v zgodbo in nenadoma se boste počutili kot detektivi in člani Perezove policijske ekipe. Gre za denar, moč ali morda ljubezen? Gre za star prepir, ki se vije skozi generacije. Bo končno dosegel vrhunec? Ali gre morda preprosto za nesrečo?

Skrivnostne umore v najboljši škotski kriminalistični seriji Shetland spremljajte v ekskluzivni premieri 6. sezone od 22. februarja.