BBC-jeve serije, ki vas bodo popeljale v 19. stoletje

Objavljeno: 29. avgusta 2022.

BBC-jeve serije, ki vas bodo popeljale v 19. stoletje

Za nostalgični konec poletja Pickbox NOW prinašata štiri BBC-jeve miniserije, ki vas bodo popeljale v 19. stoletje. Gre za televizijsko priredbo kultnih romanov Jane Austen, Charlotte Brontë in Thomasa Hardyja, ki tematizirajo konec čudovitega obdobja romanticizma in nostalgije.

Prevzetnost in pristranost (Pride and Prejudice)

Z emmyjem nagrajena miniserija – ekranizacija kultnega romana Jane Austen – govori o medrazrednih predsodkih 19. stoletja in močnem ponosu, ki je razdvajal ljubimce. Lepoto, duhovitost in živahnost protagonistke Elizabeth je v celoti ujela v svoji igri Jennifer Ehle. Colin Firth blesti v vlogi gospoda Darcyja, ki je markanten in nekoliko zadržan, a vendar zanimiv in globok lik. Odličen roman, odlična serija.

V glavnih vlogah: Colin Firth, Jennifer Ehle, Susannah Harker

Jane Eyre

Čudovita televizijska priredba kultnega romana Jane Eyre pisateljice Charlotte Brontë govori o mladi Jane, ki postane guvernanta. Jane in njen šef, zamišljen in skrivnosten gospod Rochester, se zaljubita, toda njegova preteklost ima številne skrivnosti, ki ogrožajo njuno prihodnost. Odlična Ruth Wilson blesti v vlogi Jane Eyre, v kateri je prepričljivo nedolžna, obenem pa dovolj ognjevita in strastna za tako veliko ljubezensko zgodbo.

V glavnih vlogah: Ruth Wilson, Toby Stephens, Lorraine Ashbourne

Razsodnost in rahločutnost (Sense And Sensibility)

Čudovito miniserijo so posneli po romanu Jane Austen, ki ga je pisateljica izdala pod psevdonimom. To je zgodba o sestrah Dashwood, ki se z materjo iz svoje velike hiše v Sussexu preselita v skromno hišo v Devonshiru. Mati želi za svoji hčerki najti ustrezna soproga. Odlična igralska zasedba, razkošni kostumi, krasna scenografija in brezčasna zgodba so idealna kombinacija.

V glavnih vlogah: Dominic Cooper, Charity Wakefield, Hattie Morahan

Tess iz rodovine D’Urbervillov (Tess of the D’Urbervilles)

Čudovita in žalostna zgodba govori o dekletu z imenom Tess. Ko njeni starši izvesto, da so v sorodu z bogatašem Alecom D’Urbervillem, Tess pošljejo, da ga obišče.  Tess ga ne mara in ga zavrne, toda on jo posili, ona pa zanosi. Osramočeni se uspe vrniti domov, njen otrok pa umre. Potem odide na kmetijo, kjer dela kot mlekarica. Tam spozna moškega in se zaljubi vanj, toda ko on izve za njeno preteklost, jo zapusti…

Briljantna priredba kultnega romana Thomasa Hardyja.

V glavnih vlogah: Gemma Arterton, Eddie Redmayne, Ruth Jones

V čudovitih miniserijah odpotujte v nostalgično in romantično obdobje 19. stoletja… Samo na Pickbox Pickbox NOW!