Scott in Bailey (Scott & Bailey):

Celotna britanska detektivska serija je prišla na Pickbox NOW

Vse sezone napete britanske detektivske serije Scott in Bailey (Scott & Bailey) lahko od 7. septembra gledate na Pickbox NOW! Ustvarila jo je nagrajena scenaristka Sally Wainwright, v glavnih vlogah pa spremljamo Suranne Jones (Save Me) in Lesley Sharp (Afterlife, The Full Monty) kot detektivki iz Manchestra.

PO ZAMISLI GLAVNIH IGRALK

Zamisel za britansko serijo, katere dogajanje se odvija v Manchestru, je nastala v glavah glavnih igralk, Suranne Jones in Lesley Sharp, ko sta čas preživljali ob vinu v pubu. Sklenili sta, da morajo ženske imeti več različnih vlog, ne le biti žene, mame ali ljubice, zato sta se domislili zgodbe o dveh britanskih detektivkah.

RESNIČNOST JE VELIKO BOLJ ZANIMIVA

Nekdanja detektivka manchestrske policije Diane Taylor je scenaristki Sally Wainwright pomagala ustvariti čim boljšo serijo po zamisli dveh igralk. Taylorjeva je rekla, da so policijske serije pogosto polne ne le tehničnih napak, temveč tudi napačnega prikaza vedenja policistov. “Če bi policisti jokali in se opijali ob vsakem truplu, bi v tej službi zdržali dva tedna,” je rekla Taylorjeva. “Resničnost je veliko bolj zanimiva. Samo iz svoje glave bi lahko izvlekla tisoče primerov, za katere bi ljudje rekli, da se nikoli niso zgodili. Ljudje potrebujejo dramo, saj resnici ne bi verjeli,” je izpostavila nekdanja detektivka Diane Taylor.

VELIKA GLEDANOST IN POZITIVNE KRITIKE

Poleg visoke ocene 8.0 na iMDb se detektivska serija Scott in Bailey lahko pohvali še z velikim številom gledalcev, skoraj 10 milijonov na epizodo. Kritiki so pohvalili odlično igro, ki vam bo vzela dih, serijo pa so opisali kot “izjemno dramo”. Povrh vsega so jo nominirali za nagrado BAFTA za najboljšo dramsko serijo leta 2012 in 2013.

Vseh pet sezon vznemirljive britanske detektivske serije Scott in Bailey takoj glejte na Pickbox NOW!