Kralj (The King)

EKSKLUZIVNA PREMIERA 15.7.

Objavljeno: 8. julija 2022.

Kralj (The King) – prva italijanska zaporniška kriminalna serija na Pickbox NOW

Nova kriminalna serija Kralj (The King, 2022) prihaja 15. jula na Pickbox NOW! Sveža in ostra italijanska zaporniška drama prekaša žanr, ko opisuje zapleten način boja proti zlobnim silam.

Serija je osnovana na ideji italijanskega igralca s seznama najboljših, Luce Zingarettija, ki je zaslovel v domači seriji “Inšpektor Montalbano”.

Po vlogi simpatičnega Sicilijanca, ki se v seriji o Montalbanu bori proti mafiji, je Zingaretti želel ustvariti zgodbo, ki se odvija v najbolj zastraženem italijanskem zaporu, in odigrati vodjo zapora,” je dejal producent serije Kralj (The King) Lorenzo Mieli.

VSEBINA

Bruno Testori (Zingaretti) je vodja zapora, ki lastno zamisel o tem, kaj je pravica, udejanja pri vsakodnevnem delu, medtem pa njegovo življenje zunaj službe še zdaleč ni urejeno. Kaznilnica, ki se nahaja na nedoločenem mejnem območju in ni podvržena italijanskim zakonom, je polna različnih okorelih zločincev. Ko je njegovo kraljestvo nepričakovano ogroženo, se znajde v najtežjem boju v življenju.

Glede na to, da je Bruno paznik teh zlobnežev, se mora pogajati z zlom. To je edini način, da stvari obdrži pod nadzorom, kar pa obenem povzroči, da tvega vse in izgubi razum.

SE JE TREBA POGAJATI Z ZLOM?

Serija postavlja vprašanje, ali se lahko in ali bi se sploh smeli pogajati z zlom? Kako daleč greš lahko pri tem? To je element zgodbe, ki je Zingarettija navdihnil in mu dal idejo za prvo italijansko zaporniško serijo.

Kralj (The King) prekaša klasične in konvencionalne zaporniške serije, saj obstaja širši kontekst tega, kako se Italija spopada s terorizmom in njegovimi posledicami v zaporih. Opisuje tudi način prevencije terorizma in delo italijanske obveščevalne službe. Čeprav je zgodba izmišljena, ima jasne elemente avtentičnosti.

Poleg Zingarettija igrajo še Isabella Ragonese kot zaporniška policijska agentka, Anna Bonaiuto kot tožilka, ki preiskuje mrežo ilegalnih sodelavcev, ta pa jo vodi nazaj do Testorija, Barbora Bobulova kot Testorijeva bivša žena ter Giorgio Colangeli kot upravnik zapora.

Odlično italijansko kriminalistično serijo Kralj (The King) glejte samo na Pickbox NOW od 15. jula!