Janet King

Od 15.10

Objavljeno: 8. oktobra 2021.

Janet King – nova avstralska kriminalistična serija na Pickbox NOW 

Odlična avstralska kriminalistična dramska serija in prava osvežitev v morju pravnih serij, Janet King, prihaja na Pickbox NOW 15. oktobra. Glavna igralka Marta Dusseldorp (Crownies, Jack Irish), v vlogi tožilke Janet King, je dobitnica nagrade AACTA (Australian Academy of Cinema and Television Arts Awards) za najboljšo igralko v televizijski drami.

Spin-off serije Crownies

Predhodnica avstralske dramske serije je serija Crownies iz leta 2011. V njej se prvič pojavi Janet King, gledalci pa so se tako zaljubili v njen lik, da je nastala ločena serija o višji tožilki. Janet King je bila leta 2017 odmevna v Avstraliji, saj je v javni prostor vpeljala temo istospolne zveze in poskus spočetja pri istospolnih parih v času, ko so imeli referendum o legalizaciji istospolnih zakonov. Janet je namreč lezbijka, ki se s partnerko trudi dobiti otroka.

V primerjavi s Crownies je Janet King veliko temnejša. Več je sporov in globine. Glavna igralka Marta Dusseldrop je resnično izjemna in popolno upodobi vse primere in pritiske, ki se dogajajo Janet King. Vidite, kaj čuti in misli, poleg tega je zelo prijetna in najmočnejša.

Vsebina

Janet King se vrne s porodniškega dopusta, odločena, da bo v službi dokazala, da je še vedno najboljša. Toda na oddelku javnega tožilstva jo pričaka povsem drugačno stanje. Pod vse večjim političnim pritiskom direktor Tony Gillies sklene zavezništvo s kolegom iz policije, glavnim nadzornikom Jackom Rizzolijem, Janet pa na položaju višje tožilke ogroža vzhajajoča zvezda Owen Mitchell, bivši policijski tožilec, ki je pripravljen na vse, da bi osvojil največje primere.

Odlično napisana večplastna zgodba se ukvarja s številnimi družbenimi vprašanj, od zlorabe uradnega položaja do odnosa med policijo in sodstvom. Različni primeri, ki jih rešuje, vključujejo pomembne teme, kot so otroška pornografija in veriga nezakonitih dejavnosti v višjih slojih javne družbe. Serija se poglobi v težave, ki jih prinaša delo v javni službi, in posledice na um in telo zaradi reševanja grozljivih zločinov. Janet King je prava osvežitev v žanru pravnih dramskih serij!

Odlično avstralsko kriminalistično serijo Janet King glejte samo na Pickbox NOW od 15. oktobra!