Jack Irish

Genialna detektivska trilogija

Objavljeno: 25. avgusta 2021.

Jack Irish: Genialna detektivska trilogija prihaja na Pickbox NOW

Trije nagrajeni filmi o zasebnem detektivu Jacku Irishu prihajajo na Pickbox NOW.  Neporavnani dolgovi (2012), Črna plima (2012) in Središče zločina (2014) vas bodo navdušili s popolno kombinacijo detektivske skrivnostnosti, nenavadne akcije in pristnega humorja. V glavni vlogi je avstralski igralec Guy Pierce, nekdanji odvetnik, ki zdaj dela kot zasebni detektiv in pobiralec dolgov.

Filmi o Jacku Irishu so posneti po priljubljenih detektivskih romanih Petra Templa, dobitnika nagrad za najboljše kriminalistične romane.
Zgodba se odvija v avstralskem Melbournu, prepletata pa se Jackova osebna zgodba ter umor ženske s poudarkom na primerih, ki jih prevzame kot zasebni detektiv.

Neporavnani dolgovi

Jackova nekdanja stranka hoče njegovo pomoč, vendar Jack ni za, saj še vedno trpi zaradi umora svoje žene. Toda to stranko kmalu ubijejo, zato mora Jack razmisliti o svoji preteklosti, za katero je mislil, da jo je za vedno pustil za seboj.

Črna plima

Jack ima veliko prijateljev, a malo družinskih članov. Njegovo ženo so umorili, z očetom pa nima odnosov. Ko ga pokliče Des Connors, zadnja vez med njim in očetom, da bi mu pomagal najti pogrešanega sina, je Jack zelo vesel, da lahko pomaga. Toda včasih sinovi izginejo z razlogom… Jack se loti primera in začne odkrivati, da je Gary Connors človek, ki nekaj skriva, vendar imajo njegovi prijatelji še temačnejše skrivnosti.

Središče zločina

Pomembni sodnik najame Jacka, da bi našel skrivnostno rdečo knjigo. Jack sprejme nalogo ter se poda v svet lastnikov bordelov, tihotapcev mamil in zloveščih morilcev.

Izvrstna igralska zasedba

Avstralski igralec, glasbenik in pevec Guy Pearce (L.A. Confidential, Memento) je Jack Irish, odvetnik, ki se zdaj ukvarja s pobiranjem dolgov ter iskanjem pogrešanih, tako mrtvih kot živih. Jack še vedno trpi zaradi umora svoje žene, ki jo je ubila njegova duševno nestabilna bivša stranka. Marta Dusseldorp (BlackJack, Crownies) je Linda Hillier, novinarka, ki se zaplete v nenavadno romantično razmerje z Jackom in sodeluje pri njegovih preiskavah. Aaron Pederson (City Homicide) je Cam Delray, eden Jackovih najboljših prijateljev. Je strog in neizprosen, vendar dobrosrčen, v prostem času pa Jacku pogosto pomaga s primeri. Roy Billing je Harry Strang, zaljubljenec v konjske dirke, ki pogosto zaposli Jacka in Cama.

Detektivsko trilogijo o Jacku Irishu si oglejte samo na Pickbox NOW od 3. septembra!

Serija Jack Irish bo na Pickbox NOW 10. septembra.