Izginuli (Desparacidos)

Nova kriminalistična serija

Objavljeno: 26. aprila 2021.

Izginuli (Desaparecidos, angl. Disappeared) –

nova španska kriminalistična serija na Pickbox NOW

Odlična nova španska kriminalistična serija Izginuli (Desaparecidos, 2020 – ) na Pickbox NOW pride 28. aprila. V napeti seriji bomo spremljali delo v policijski enoti, ki je specializirana za primere pogrešanih oseb. V glavnih vlogah nastopajo Juan Echanove, Elvira Mínguez, Maxi Iglesias in Michelle Calvó.

VSEBINA

Policijska enota, znana pod imenom „Skupina 2 za pogrešane osebe“, pod vodstvom glavnega inšpektorja Santiaga Abada (Juan Echanove) rešuje primere izginulih oseb. Enoti se pridruži inšpektorica Sonia Ladesma (Michelle Calvó). Poleg samega dela policije spremljamo tudi njeno sodelovanje z nevladno organizacijo za pomoč pri primerih pogrešanih oseb, „Pomoč izginulim“, ki jo vodi direktorica Carmen Fuentes (Elvira Mínguez).

INTENZIVNA,  FANTASTIČNA IN REALNA

Ta serija je prava poslastica za vse ljubitelje kriminalističnih serij. Opisujejo jo kot intenzivno, fantastično in realno.  V prvi epizodi glavni inšpektor reče: „Policisti smo, ne terapevti.“ Ta izjava izpostavi ravnotežje in realnost, ki ju prinaša ta kriminalistična serija.

Po drugi strani serija daje veliko težo empatiji do družine žrtev. To se vidi skozi delo majhne organizacije, ki je predana temu, da daje oporo družini, in ima polno podporo glavnega inšpektorja Santiaga.  Skozi lik Santiaga vidimo, kako zapleteni so taki primeri in kakšne posledice imajo na ljudi, ki jih rešujejo. Policisti ne smejo prestopiti meje empatije. Prav zaradi takih človeških trenutkov je serija tako privlačna in realna.

V trinajstih epizodah bomo spremljali različne primere, ki jih bo „Skupina 2 za pogrešane osebe“ poskušala rešiti, preden utonejo v pozabo.

Novo špansko kriminalistično serijo Izginuli glejte na Pickbox NOW od 28. aprila!