Grmenje v mojem srcu - hvaljena švedska najstniška serija

Dramedijo o ljubezni i identiteti

Objavljeno: 01. februara 2023.

Hvaljena švedska najstniška serija Grmenje v mojem srcu (Thunder in My Heart, 2021.) je nova serija Viaplay Selecta, ki vam jo toplo priporočamo za ogled na Pickbox NOW. Zgodba o odraščanju  je presenečenje nove švedske kinematografije, glavna igralka Amy Deasismont, ki je obenem tudi ustvarjalka serije, pa se lahko pohvali z nagrado Kristallen za najboljšo  igralko v dramski seriji.

ČUDOVITA ZGODBA O ODRAŠČANJU V STOCKHOLMU

Mlada igralka Amy Deasismont igra glavno vlogo 22-letne Sigrid, ki jo kličejo Sigge. Sigge in njeni prijatelji se soočajo z nepričakovanimi zahtevami sveta odraslih, obenem pa se poskušajo sprijazniti z lastno identiteto, svojimi strastmi in preteklostjo. Plejada avtentičnih in všečnih likov vas bo posrkala v zgodbo, ki pristno in občudujoče predstavi, kako je odraščati v Stockholmu.

Sigrid in Samu nikakor ne uspe pokazati, kaj čutita drug do drugega. Zdi se, kot bi obtičala v nekakšnem sivem območju, kjer ne moreta biti odprta in pristna, pri čemer se oba pretvarjata, kot da je to povsem normalno. Sigrid sledi protislovnim in neizgovorjenim pravilom v odnosih ter sprejema destruktivne odločitve, pri čemer prizadene tako sebe kot druge.

“Imeti možnost realizirati tako zgodbo skupaj s fantastično ekipo in odlično igralsko zasedbo, ki tako dobro uteleša in oživi like, je uresničenje sanj. Serijo sem pisala pet let, saj sem se močno osredotočila na odraščanje in emancipacijo likov,” je poudarila Amy Deasismont.

Poleg nagrajene Amy Deasismont igrajo še Alexander Abdallah, Julia Lyskova, Max Ulveson, Gustaf Hammarsten in Helen Sjöholm.

NAJSTNIŠKA SERIJA, SRČNA IN KOMIČNA

Opisujejo jo kot dramedijo o ljubezni, identiteti, z obilo humorja in srčnosti. Hvaljeno švedsko serijo primerjajo s serijo Girls Lene Dunham. Švedski kritik Jacob Lundström je napisal, da je to “serija, ki si ob pospešenem bitju srca utira pot do glasu generacije in v kateri so obžalovanje in kriki veselja vredni poslušanja.”

Celotno prvo sezono hvaljene najstniške serije Grmenje v mojem srcu si lahko takoj ogledate na Pickbox NOW!