Filmske klasike na Pickbox NOW

Filmske klasike na Pickbox NOW bodo razveselile vse željne odličnih filmov, ki pričarajo posebno vzdušje.

Drznimo si reči, da takih filmov ne snemajo več! Spomnite se kultnih likov, ki so ustvarjali filmsko kulturo, danes pa so priznani igralci (za nekatere so to bili začetki!).

Shawshank Redemption 

Kaznilnice odrešitve (Shawshank Redemption) je najbolje ocenjen film v zgodovini na spletnem mestu Imdb. Nominirali so ga za sedem oskarjev, vendar ni osvojil niti enega, kar je iz današnje perspektive neverjetno. Zgodba se vrti okrog zaporniškega življenja Andyja Dufresneja po tem, ko so ga obsodili za umor njegove žene in njenega ljubimca.

Zaporniška drama režiserja in scenarista Franka Darabonta iz leta 1994 s Timom Robbinsom in Morganom Freemanom v glavnih vlogah je ena najboljših filmskih stvaritev vseh časov.

A Bronx Tale

Zgodba iz Bronxa (A Bronx Tale) je režiserski prvenec in kultni film Roberta De Nira iz leta 1993.  Po tem filmu De Niro ni režiral polnih trinajst let.

Zgodba je umeščena v New York v leto 1960, zaplet pa se začne, ko mali Calogero (Francis Capra) vidi, kako tamkajšnji mafijec Sonny (Chazz Palminteri) zagreši umor.

The Quiet American

Film Mirni Američan (The Quiet American) so posneli po knjižni uspešnici britanskega pisatelja Grahama Greena. V glavnim vlogah so Michael Caine, Brendan Fraser in Do Thi Hai Yen. Michaela Caina so nominirali za oskarja za najboljšega igralca.

Zgodba se vrti okrog ljubezenskega trikotnika, v katerem so se znašli naivni mladi Američan, cinični stari Britanec in mlada Vietnamka med prvo indokitajsko vojno leta 1952.

Nurse Betty

Betty (Nurse Betty) je črna komedija z Renée Zellweger, Morganom Freemanom in Chrisom Rockom v glavnih vlogah. Za vlogo sestre Betty je Renée Zellweger osvojila zlati globus, film pa so v Cannesu nagradili za najboljši scenarij.

Zgodba se vrti okrog Betty, natakarice v majhnem kraju, ki obožuje žajfnice. Ko gleda epizodo svoje najljubše serije, ji pred očmi ustrelijo moža. Zaradi travme začne živeti v drugi resničnosti in postane “medicinska sestra Betty”, izgubljena ljubezen glavnega junaka serije, dr. Ravela, h kateremu se je odločena vrniti.

Mighty Aphrodite

Mogočna Afrodita (Mighty Aphrodite) je ameriška komedija iz leta 1995, legendarnega režiserja, scenarista in igralca Woodyja Allena. Ob Woodyju Allenu so v igralski zasedbi Mira Sorvino, ki je za to vlogo dobila številne nagrade, med njimi zlati globus, Helena Bonham Carter, Michael Rapaport in F. Murray.

Zgodba se vrti okrog Lennyja Weinriba (Woody Allen), ki išče biološko mamo svojega posvojenega sina, genija. Izve, da gre za prostitutko Lindo Ash (Mira Sorvino).

Celebrity

Še en film genialnega Woodyja Allena, ki ga lahko gledate na Pickbox NOW, je komedija Zvezdniki (Celebrity). V njem igra vrsta zvezdniških igralcev – Winona Ryder, Leonadro DiCaprio, Charlize Theron in številni drugi.

Zgodba se vrti okrog različnih življenjskih poti para, ki se je ravno razšel. Spremljamo novinarja Leeja Simona (Kenneth Branagh), zadolženega za tračarsko rubriko o slavnih. Lee ne pričakuje velikega vznemirjenja, toda kmalu se znajde sredi nepozabne zgodbe o divji plati slave in bogastva. Njegova bivša žena Robin (Judy Davis) se zaposli na televiziji in se odpravi po povsem drugačni poti.