Dekleta v vojni

Nova serija 8.11.

Objavljeno: 5. novembra 2021.

Dekleta v vojni (Land Girls) – nova BBC-jeva serija o ženski vojski po navdihu resničnih dogodkov

Nova britanska zgodovinska serija prihaja na Pickbox NOW 8. novembra! Gre za izjemno serijo Dekleta v vojni (Land Girls) ustvarjeno po resničnih zapiskih iz druge svetovne vojne v Veliki Britaniji.

Zgodovinsko dramo so izbrali za najboljšo serijo na podelitvi nagrad Broadcast Awards, in na Royal Television Society Award, na imdb-ju pa ima visoko oceno 7. V vseh treh sezonah, ki prihajajo na Pickbox NOW, se potopite v zgodovinski spektakel s civilno organizacijo, žensko podeželsko vojsko, v času druge svetovne vojne v Veliki Britaniji in spremljajte življenje, ljubezni, vzpone in padce štirih članic te vojske.

Štiri dekleta v ženski vojski

V glavnih vlogah spremljamo britanske igralke Summer Strallen, Joyce Fisher, Jo Woodcock in Christine Bottomley. Igrajo članice ženske podeželske vojske, ki delajo na posestvu Hoxley med drugo svetovno vojno. Na posest pridejo, da bi začele novo življenje na kmetiji.

Ženski podeželski vojski so se pridružile iz različnih razlogov, vse pa imajo isti cilj, prispevati k zmagi v vojni. Nancy (Strallen) se je prisiljena pridružiti ženski podeželski vojski, ker jo vpokličejo. Joyce želi služiti domovini tako kot njen mož, Annie pa je prijavila sebe in mlajšo sestro Beo, da bi pobegnili pred nasilnim očetom. Ko se počasi prilagajajo novemu okolju in začnejo opravljati naporno delo, se njihovo življenje začne spreminjati.

Edinstven format serije

Ustvarjalec serije Roland Moore je štiri glavne ženske like poimenoval po svojih babicah in tetah, da bi bila imena avtentična za tisti čas. Za serijo se je pripravljal z branjem opisov resničnih žensk, ki so bile v podeželski vojski, da bi zgodbo predstavil čim bolj zvesto takratnemu času. Zelo zanimivo je, da se vsaka epizoda nadaljuje tri mesece po prejšnji, kar daje seriji edinstven format.

V središču serije Dekleta v vojni so članice podeželske vojske, vendar se je ustvarjalec Moore odločil razsvetliti tudi druge, manj znane vidike britanske fronte, med drugim segregacijo črnih in belih ameriških čet, lov na privržence nacistov in uporabo vojnih ujetnikov za delavce.

Napeta pustolovščina v zelo zanimivem času bo navdušila vse ljubitelje zgodovinskih dram in zgodb na temo druge svetovne vojne.

Vse tri sezone odlične britanske serije Dekleta v vojni glejte samo na Pickbox NOW od 8. novembra!