Britanska krimi serija "Dolina sreće"

Tretja in zadnja sezona

Objavljeno: 8. marca 2023.

Tretja in zadnja sezona BBC-jeve kriminalistične serije Srečna dolina (Happy Valley) na Pickbox NOW pride 18. marca. Serija je osvojila nagrado BAFTA za najboljšo dramsko serijo. Kmalu pričakujte povsem sveže epizode za vse ljubitelje napetih britanskih serij. Prvi dve sezoni sta že zdaj na voljo na Pickbox NOW!

KAJ VSE NAS ČAKA V NOVI SEZONI?

Po odlični prvi in drugi sezoni v tretji narednica Catherine Cawood (Sarah Lancashire) odkrije ostanke žrtve gangsterskega umora. To odkritje sproži nesrečno zaporedje dogodkov, ki jih pripeljejo do Tommyja, očeta njenega vnuka Ryana in posiljevalca njene preminule hčere.

Ko je govorila o uspehu prve, druge in prihajajoče tretje nove sezone, je avtorica serije Sally Wainwright rekla za Radio Times: “Zgodba se nadaljuje skozi vse tri sezone: v prvi sta se Catherine in Tommy srečala iz oči v oči pred Ryanovo šolo, v drugi bi se skoraj srečala iz oči v oči v krematoriju, na pogrebu Tommyjeve mame. V tretji pride do velikega obračuna iz oči v oči. Vrsta katarzičnega obračuna, ki so ga ljudje čakali. Precej dramatično je.”

IZJEMNO POZITIVNE KRITIKE

Recenzije medijev so bile izjemno pozitivne, serija pa je dobila 100 % ocene kritikov na Rotten Tomatoes. Septembra 2019 je The Guardian serijo uvrstil na 11. mesto svojega seznama 100 najboljših televizijskih serij 21. stoletja. Označil jo je za “popravek klišejskih in pogosto moških policijskih serij” in tisto, ki “utripa z ganljivo realnostjo”. Gerard O’Donovan iz The Telegrapha je rekel, da je Srečna dolina “večplastna, vznemirljiva in genialno napisana serija ter odlično odigrana”.

Tretja sezona je hkrati zadnja, kritike pa ne morejo biti boljše. Lucy Mangan, ki piše za The Guardian, je zadnjo epizodo tretje sezone opisala z besedami “neusmiljena, nežna, smešna, prepričljiva in srce parajoča”; Anita Singh, ki je napisala oceno za The Daily Telegraph, je epizodi dodelila pet zvezdic od petih in navedla: “Srečna dolina se na papirju zdi zelo temna s svojo zgodbo o mamilih, posilstvu in umorih. Toda v srži zgodbe je ljubezen Cawoodove do svoje družine.”

IGRALSKA ZASEDBA NA ČELU S SARAH LANCASHIRE

V tretji sezoni so ob fantastični Sarah Lancashire še Ishia Bennison kot Joyce, Shane Zaza kot Shafiq, Chord Melodic kot Sledge in Mete Dursun kot Gorkem. Poleg njih so še novi igralci, posebej Oliver Huntingdon (The Rising), Jack Bandeira (Sex Education), Alec Secareanu (God’s Own Country) in Anthony Flanagan (Gentleman Jack).

Izjemno tretjo in zadnjo sezono britanske kriminalistične serije Srečna dolina glejte samo na Pickbox NOW od 18. marca!