Anna

Ekskluzivna premiera 22.11.

Objavljeno: 23. novembra 2021.

Anna (2021.) – nova distopična serija prihaja na Pickbox NOW

Premiera nove serije distopičnega trilerja Anna vas čaka od 22. novembra na  Pickbox NOW! Italijanska znanstveno-fantastična serija je bila posneta po istoimenskem romanu Niccola Ammanitija iz l. 2015, hkrati pa je on tudi režiser serije. Njegov roman je izšel pred šestimi leti, nedavno pa je postal priljubljen zaradi distopije, ki je umeščena v post-apokaliptični svet, v katerem živijo samo otroci, ker so vsi odrasli pomrli zaradi skrivnostnega virusa.

POSTAPOKALIPTIČNA SICILIJA

Zgodba sledi mlademu dekletu, 13-letni Anni (Giulia Dragotto), ki mlajšega brata Astorja išče na postapokaliptični Siciliji, kjer so zaradi virusa pred štirimi leti umrli vsi odrasli. Njeno iskanje se odvija med zažganimi polji in skrivnostnimi gozdovi, med ruševinami trgovskih centrov in zapuščenimi gradovi ter v velikih zapuščenih prostorih Sicilije. Snemali so po vsej Italiji, producenti pa poudarjajo, da bi bila lahko Anna sodobna pravljica, saj je umeščena v postapokaliptično vesolje, v katerem se od otrok pričakuje, da bodo obnovili novi svet.

KAKO SI LAHKO PREDSTAVLJAMO PRIHODNOST PO APOKALIPSI?

Ko je napisal roman, je romanopisec in režiser serije Ammaniti rekel, da je o tej zgodbi razmišljal več let in se hotel osredotočiti na Anno kot glavno protagonistko, da bi se poglobil v zgodbo o mladem dekletu, ki se je znašlo v novem, zanemarjenem in zapuščenem svetu. Kako se sooča s tem, kako si predstavlja prihodnost in kako prečka meje novega in čudnega načina obstoja?

Ne glede na očitno analogijo s trenutnim stanjem pandemije, pa je vrednost “Anne” predvsem v odnosu med odraslimi in otroki, še posebej danes, ko živimo v času, ko je naraven prehod iz otroštva v odraslost bolj zapleten kot kdajkoli.

Zanimiva, razigrana in hkrati srhljiva nova distopična serija Anna bo navdušila vse gledalce in jih prikovala pred ekrane.

Premiero nove italijanske distopične serije si od 22. novembra oglejte samo na Pickbox NOW!