Inšpektor Banks

Nova kriminalistična serija

Inšpektor Banks (DCI Banks) je nova britanska kriminalistična serija na Pickbox NOW,  vseh pet sezon pa bo na voljo od 18. septembra. Britanska serija, žanrsko opisana kot kriminalistična drama z elementi detektivke, temelji na priljubljenih romanih kanadskega pisatelja Petra Robinsona.

V glavni vlogi spremljamo Stephena Tompkinsona kot neuklonljivega in trmastega  Alana Banksa, glavnega inšpektorja, ki rešuje osupljive in vznemirjujoče zločine. Pri temu mu pomagata Annie Cabbot (Andrea Lowe) in Helen Morton (Caroline Catz).

VSEBINA                           

Serija temelji na štirih nadaljevanjih romana Petra Robinsona, vsaka zgodba pa prinaša novo večplastno zgodbo.

V prvi sezoni, posneti po romanu Aftermath, glavni inšpektor Banks začne osupljivo preiskavo, da bi ujel surovega serijskega morilca mladih žensk.
V drugi sezoni, posneti po zgodbi Playing with Fire, po požaru na ladji najdejo trupli. Banks in njegova pomočnica Cabbot sta na sledi požigalcu, ki je umoril dve osebi.

Friend of the Devil je zgodba o mladem študentu, ki ga napadejo sredi mesta, na drugem koncu Yorkshira pa ženski prerežejo vrat. Na videz različna umora imata zaskrbljujoče podobnosti.

Cold is the Grave pripoveduje o primeru, ki je zastrašujoče blizu Banksu in njegovim bližnjim. Banksov šef, nadzornik Gerry Rydell, ga namreč prosi, naj najde njegovo hčer, ki je izginila kot najstnica.

NENAVADNE IN DOBRO ZGRAJENE ZGODBE

Te zgodbe so pravi zaklad. Popeljale vas bodo v svet inteligentnega detektivskega preiskovanja vznemirjujočih zločinov, stopnjevale se bodo in ne bodo vas pustile ravnodušnih. Kritiki so dodali še odlične ocene za igro glavnih igralcev, Stephena Tompkinsona in Andree Lowe.

Vseh pet sezon britanske kriminalistične serije Inšpektor Banks takoj glejte na Pickbox NOW!