Nordijska črnohumoristična kriminalka

Črne vdove

Serija Črne vdove je nordijska kriminalka, začinjena s črnih humorjem. Zgodba se vrti okrog treh prijateljic, ki se odločijo svoje može umoriti tako, da njihovo jahto poženejo v zrak.

S stališča vizualnih užitkov je serija čudovito posneta. Prizori norveške vasi blizu jezera so dih jemajoči. Od uvodnega prizora, ko mislimo, da ženske kuhajo, nato pa spoznamo, da delajo bombo, nas serija s svojo vizualno identiteto vpelje v nori svet obupanih žensk, ki se trudijo najti svoj mir.

SE LAHKO IZMAŽEJO Z UMORI?

Morda je težko sočustvovati s tremi morilkami, toda zelo kmalu vidimo, kako so jih njihovi možje zlorabljali. Od malenkosti, ko je Johanin mož vrgel njen mobilnik v grmovje in ji nato rekel „prinesi“, do večjih težav, denimo, da se Rebeka boji za svojo hčerko, ker je njen mož v hišo prinesel pištolo. Iz telefonskih pogovorov med tremi prijateljicami izvemo, kakšno je postalo njihovo življenje v zakonu. Ženske so predstavljene realistično, niso popolne, in zelo kmalu nas povlečejo v svoj načrt. Želja gledalcev, da bi se črne vdove izmazale z umori, je vse večja, najsi so upravičeni ali ne.

Kljub temu ni vse tako preprosto. Detektiv Peter Wesselø, ki jih lovi, je prav tako zanimiv junak. Predstavlja pravico in pogosto si zaželimo, da bi mu uspelo odkriti resnico in rešiti umor.

TRILER, PREPREDEN S ČRNIM HUMORJEM

Deloma triler, deloma črna komedija, Črne vdove so lažje branje od drugih skandinavskih serij. Drama in napetost sta prepredeni z zabavnimi trenutki. Večina komičnih trenutkov pride od detektiva Petra in od Kyre, ki je prisiljena živeti s svojim 20-letnim brezposelnim nečakom, ki v spodnjicah igra virtualni tenis.

Napeta in zabavna nordijska serijska poslastica skozi sezono postaja vse bolj napeta, zato jo boste hoteli gledati še in še. Podajte se na pustolovščino in glejte celotni sezoni Črnih vdov na Pickbox NOW!