Najboljša dramska serija leta 2019

Britanska dramska kriminalna serija 'Reši me'

Britanska dramska kriminalna serija ‘Reši me’ (Save Me) je dobitnica nagrade Royal Television Societyja za najboljšo dramsko serijo leta 2019. Njen avtor, scenarist, režiser in glavni igralec, Lennie James (Line of Duty, The Walking Dead, Fear the Walking Dead), je dobitnik nagrade za najboljšega dramskega scenarista.

Za uspešno serijo je James zbral znano produkcijsko ekipo, s katero je snemal kriminalno serijo ‘Na dolžnosti’ (Line of Duty). Zaradi izjemno uspešne serije ‘Reši me’ kmalu sledi še druga sezona, ki jo že snemajo.

Šest napetih epizod prve sezone si lahko ogledate že zdaj na Pickbox NOW.

ZA KAJ GRE?

V seriji spremljamo Lennieja Jamesa v vlogi Nelsona „Nellyja“ Rowa. Nelly ima rad pijačo in ženske, vendar je dobrega srca. Pomaga sosedom in vsakomur nameni nasmeh. Vseeno jutra začenja z viskijem in je muhaste narave. Nellyjevo življenje se obrne na glavo, ko njegova hčerka, s katero skorajda ni imel stikov, skrivnostno izgine. Preiskava je v teku, on pa postane eden izmed osumljencev za njeno ugrabitev, zato se odloči, da bo sam iskal pogrešano hčerko in ne okleva pred ničemer, da bi odkril resnico. Pri tem bo odkril več o sebi in ljudeh okrog sebe, kot je kdaj pričakoval.

V drugih vlogah igrajo Suranne Jones kot Jodyjina mama Claire, Stephen Graham kot Nellyjev najboljši prijatelj Melon in Jason Flemyng kot strokovnjak za tehnologijo in obsojeni spolni prestopnik Tam.

INTELIGENTEN TRILER

‘Reši me’ je serija, polna skrivnosti, konfliktov, humorja, bolečine in nasilja, vse to pa je združeno v zelo inteligenten triler. Zgodba se vrti okrog ugrabitve, vendar je večplastna in vsaka plast vzbudi še več zanimanja. James je odličen v vlogi kompleksnega Nellyja, hvalo pri kritikih je požela tudi fantastična igralka Suranne Jones v vlogi Jodyjine mame in Nellyjeve bivše žene. Nekdanja zakonca nimata nič skupnega in živita povsem različno, zaradi česar je zgodba še zanimivejša.

Izvirna, skrivnostna in napeta nova serija ‘Reši me’ z Lennyjem Jamesom v glavni vlogi je prava kriminalna poslastica. Vseh šest epizod glejte na Pickbox NOW!