Najbolj znani detektivi se vračajo

Agatha Christie: Poirot, Inšpektor Morse in V Frostovem slogu

Agatha Christie: Poirot  (Agatha Christie’s Poirot)

Vseh trinajst sezon britanske detektivske serije Agatha Christie: Poirot (Agatha Christie’s Poirot) je dostopnih na Pickbox NOW.

Izmišljeni belgijski detektiv Poirot je eden najbolj znanih detektivov na svetu, ustvarila pa ga je pisateljica Agatha Christie. Neverjetno dejstvo je, da se pojavi v 33 romanih, eni predstavi (Black Coffee) in v več kot petdesetih kratkih zgodbah, objavljenih med letoma 1920 in 1975.

V priljubljeni seriji, ki jo sestavlja 70 epizod, Poirota upodobi genialni igralec David Suchet. Vsaka epizoda je priredba romana ali kratke zgodbe Agathe Christie. Poirot je glavni detektiv v preiskavi zločinov, najpogosteje umorov.

Inšpektor Morse (Inspector Morse)

Vseh dvanajst sezon britanske detektivske serije Inšpektor Morse (Inspector Morse) je dostopnih na Pickbox NOW. Priljubljena serija temelji na romanih Colina Dexterja. Na lestvici sto najboljših britanskih serij vseh časov je Inšpektor Morse na 42. mestu. Dokaz njene priljubljenosti sta dve spin-off seriji – Lewis in Endeavour.

V glavni vlogi inšpektorja Morsa je John Thaw. Igralec je rekel, da uživa v tem, da je njegov junak povsem drugačen od Poirota ali Sherlocka Holmesa, ki ju je opredelil kot klasična detektiva. Čeprav je Morse genialen, nima vedno prav. Pogosto aretira napačnega človeka ali narobe sklepa. V primeru, ki ga preiskuje, so vedno prisotne ironične okoliščine.

V Frostovem slogu (A Touch of Frost)

NA VOLJO OD 20.12. | Vseh petnajst sezon detektivske serije V Frostovem slogu (A Touch of Frost) je od 20. decembra dostopnih na Pickbox NOW. Ena najdaljših in najboljših serij na televiziji, V Frostovem slogu (A Touch of Frost) temelji na romanih R. D. Wingfielda. V glavni vlogi spremljamo Davida Jasona kot Jacka Frosta, izkušenega in predanega detektiva, ki ima pogosto težave z nadrejenimi.

Frost je zelo empatičen detektiv, njegov talent in sočutnost pa zaokrožuje nenavaden značaj – z drugimi ljudmi pije čaj in kavo, ne da veliko na oblačila in zelo je neurejen. Z birokracijo noče imeti opravka, zato morajo pogosto to delo opraviti njegovi sodelavci. Nikoli ne uporablja policijske beležnice, da bi zapisal dokaze ali informacije o primeru, vse si zapisuje na različne papirčke, ki jih najde v žepu.

Uživajte v reševanju zanimivih primerov z najboljšimi detektivi na svetu. Agatha Christie: Poirot (Agatha Christie’s Poirot), Inšpektor Morse (Inspector Morse) in V Frostovem slogu (A Touch of Frost) vas čakajo na Pickbox NOW!