Mary ubija ljudi

Pet razlogov za ogled kanadske serije o tabu temi

‘Mary ubija ljudi’ (Mary Kills People) je napeta kanadska serija, v kateri spremljamo zgodbo o zdravnici Mary Harris, ki jo je upodobila odlična kanadska igralka Caroline Dhavernas. Mary dela na urgentnem bolnišničnem oddelku, hkrati pa je skrivaj svetovalka ob koncu življenja. Napeta serija se ukvarja s tabu temo, mi pa vam predstavljamo pet razlogov, zakaj je ne bi smeli zamuditi!

  1. ZANIMIVA TABU TEMA

Mary in njen partner Des zaslužita po 10.000 kanadskih dolarjev za pomoč pri samomoru. Odgovornosti za to dejanje se znebita tako, da oseba, ki želi umreti, posname video, v katerem izjavi, da to počne po svoji volji. Ker Mary že ima dobro plačano službo v bolnišnici in ker pomoč ljudem ni na njenem prednostnem seznamu, se postavlja vprašanje – zakaj to počne?

  1. VEČPLASTNI JUNAKI

Mary ima dobro službo, je samohranilka, živi v lepi hiši. je odgovorna in zbrana. Vendar ima tudi drugo stran, malo temnejšo, saj hkrati ubija ljudi. Njen partner Des je nekoč bil zdravnik, vendar je izgubil licenco po težavah z mamili. Prav njegov prekupčevalec je postal pomemben člen, saj jima prodaja drogo, ki jo smrtonosni par uporablja za pomoč pri samomoru na smrt bolnih pacientov. Njuno življenje se zaplete, ko ju začne preiskovati policija, na čelu s čednim agentom pod krinko, Benom Wesleyjem.

  1. ODLIČNA IGRALSKA ZASEDBA

Caroline Dhavernas (Wonderfalls, Hannibal) je mojstrsko upodobila naslovni lik Mary. Poleg Dhavernasove spremljamo britanskega igralca Richarda Shorta (Vynil, Ameriška grozljivka) v vlogi fantastičnega bivšega lepotnega kirurga Desa. Agenta pod krinko Bena Wesleyja, ki preiskuje Mary, igra odličen čedni igralec Jay Ryan (Skrivnost jezera).

  1. KOMBINACIJA ŽANROV

Poleg tega, da lahko serijo označimo kot medicinski triler, Mary ubija ljudi uspešno združuje komedijo, dramo in filozofijo, ko obravnava tabu temo – pomoč pri samomoru.

  1. VSE TRI SEZONE SO NA PICKBOX NOW

‘Mary ubija ljudi’ ima tri sezone in vse tri so dostopne na Pickbox NOW. Podajte se na novo pustolovščino in se posvetite zanimivi tabu temi ob Mary ubija ljudi.