Lov na čarovnice (Heksejakt, eng. Witch Hunt)

Premiera norveške serije na Pickbox NOW

Premiera norveške serije Lov na čarovnice (Heksejakt, eng. Witch Hunt, 2020) bo na voljo od 3. julija na Pickbox NOW. Dramsko kriminalistično serijo Lov na čarovnice so posneli po navdihu resničnih dogodkov in obravnava močne psihološke, osebne in politične posledice po tem, ko se neka ženska odloči boriti proti velikanski korporaciji.

Zanimiva, napeta, nora in kompleksna norveška serija v središče postavi korupcijo, pokvarjene odvetnike in vztrajnost pri iskanju pravice.

Za kaj gre?

Ida Waage dela v prestižnem odvetniškem podjetju in nekega dne opazi sumljiv račun. Kmalu spozna, da je to povezano z operacijo pranja denarja največje stranke njenega podjetja, Pera Eggena. Ko o tem obvesti izvršni odbor, osupla spozna, da vsi gledajo proč in jo poskušajo diskreditirati z lažnimi obtožbami.

Njena služba in kredibilnost sta ogroženi, vendar Ida še naprej išče pravico in obvesti policijo. Glavni preiskovalec Eirik odkrije še večji škandal, ki vključuje sumljive transakcije med Eggenom in možem norveške pravosodne ministrice.

Ko novinarka Aida Salim ta odkrijta objavi, se ji Idino odvetniško podjetje maščuje s podtikanjem zlobnih zgodb, da bi ji uničili kariero. Ida spozna, da je sebe in vse, ki jih ima rada, spravila v veliko nevarnost. Se lahko kako izvleče iz tega?

Zakaj bi jo gledali?

Poleg tega da so jo posneli po navdihu resničnih dogodkov, so jo kritiki definirali kot „najpomembnejšo skandinavsko serijo leta 2020“. Z igo moči in korupcije v središču je Lov na čarovnice zgodba o tem, kako lahko ena sama akcija sproži vrsto škandalov na državni ravni s posledicami, ki sežejo globoko v pore družbe.

Premiero norveške serije Lov na čarovnice glejte od 3. julija na Pickbox NOW!