Krogle

Zakaj bi morali gledati novo finsko kriminalko

Nova finska serija Krogle (2018) je inteligentno zlijte kriminalke, vohunskega trilerja in politične drame. Celotna prva sezona je dostopna na Pickbox NOW.

Od producentov nordijskih uspešnic The Bridge in The Killing prihaja nova finska serija, v kateri spremljamo agentko pod krinko Mari Saari, ki se mora spoprijateljiti z eno najbolj iskanih teroristk, za katero je veljalo, da je mrtva.

ZLITJE VOHUNSKEGA TRILERJA IN POLITIČNE DRAME

Serija Krogle ni tipični skandinavski noir. V središču zgodbe je nekdanja teroristka Madina Taburova z vzdevkom „Črna vdova“, ki jo igra Nemka Sibel Kekilli (Igra prestolov, Head-On). Madina pride v Helsinke in zaprosi za politični azil. Dotlej so mislili, da je Črna vdova mrtva, zato so v obveščevalnih agencijah sumničavi.

S pomočjo lažne identitete se nadarjena skrivna agentka Mari Saari (Krista Kosonen) spoprijatelji z nekdanjo teroristko, da bi odkrila njene motive za prihod na Finsko. Ko poskuša razvozlati to skrivnost, se Mari Saari infiltrira v notranji krog Črne vdove, ki novači samomorilske bombaše. Toda kmalu razvije naklonjenost do Madine in spozna, da sta njena dolžnost skrivne agentke in njen vzgib, da zaščiti Madino, v navzkrižju. Nič ni tako, kot se zdi.

SKANDINAVSKA PUSTOLOVŠČINA

Krogle je med tistimi novimi skandinavskimi serijami, ki si jih je vsekakor vredno ogledati. Poleg tega, da je požela hvalo kritikov in gledalcev, še posebej izstopata junakinji, ki sta v središču vohunskega trilerja.

Podajte se na vohunsko pustolovščino in celotno prvo sezono napetega trilerja Krogle glejte na Pickbox NOW!