Kriminalne poslastice za ljubitelje serij: Rade Šerbedžija, Chris O’Donnell…

Čisto zares imete razlog za veselje, saj vam Pickbox pripravlja štiri vrhunske serije produkcijske hiše Studio Canal, ki vas bodo prikovale za zaslone, od vas zahtevale posebno vrsto zbranosti ter vas poučile o zgodovini in vas popeljale v svet mistike in nadnaravnega… Ste pripravljeni?

Polnočno sonce (Midnight sun)
Serijo Polnočno sonce bi lahko uvrstili v žanr skandinavskega noirja zaradi švedsko-francoske koprodukcije. Zgodba se odvija v švedskem mestecu Kiruna (Ste vedeli, da je Kiruna površinsko gledano največje mesto na svetu, kjer sonce poleti skoraj nikoli ne zaide?), v katerem umorijo francoskega državljana. V mesto pošljejo francosko detektivko (Leila Bekhti), da bi skupaj s svojim sodelavcem (Gustaf Hammarsten, Dekle z zmajskim tatujem) raziskala umor.
Ta uspešnica prihaja izpod peresa scenaristov izvirne in izjemno pohvaljene skandinavske serije Most Månsa Mårlinda in Björna Steina.
“Hotela sva povedati zgodbo o Evropi danes, ki je precej grozljiv kraj”, je povedal Marlind in nam dal še en razlog, zakaj si jo moramo ogledati. Še to: serija Polnočno sonce je osvojila nagrado za najboljšo tujo dramo na mednarodni podelitvi nagrad C21 Drama Award.

Peterka (The Five)
Serija scenarista Harlana Cobena, slavnega newyorškega pisca trilerjev in misterijev, je klasični triler z osupljivimi preobrati, ki vas bo prikoval za zaslone.
Serija se začne z izginotjem petletnega Jesseja Wellsa. Sredi igre v parku Jessejev 12-letni brat Mark (Tom Cullen) s tremi prijatelji Pru (Sarah Solemani), Dannyjem (O-T Fagbenle) in Sladom (Lee Ingleby) zafrkava svojega mlajšega brata, ker je tako majhen. V nekem trenutku mu v afektu rečejo, “naj izgine”. Jesse steče proč in nihče ga nikoli več ni videl. Dvajset let pozneje je Danny detektiv, ki preiskuje umor prostitutke in na kraju zločina najde Jessejev DNK. Je skrivnost izginotja otroka končno razkrita?
Našim gledalcem bo zanimivo to, da vlogo serijskega morilca in pedofila Jacoba Marosija igra hrvaški igralec Rade Šerbedžija, ki je v seriji osumljen umora Jesseja.

Brez madeža (Spotless)
Jean Bastiére (Marc – André Grondin) je običajen družinski človek z nenavadno službo, saj se preživlja s čiščenjem krajev zločina. Njegovo življenje je povsem urejeno, saj ima z ženo Julie (Miranda Raison) dva otroka, a ko se v njegovo življenje vrne njegov brat Martin (Denis Ménochet), neznatni kriminalec in njegovo popolno nasprotje, se Jeanovo življenje spremeni in zaplete. Samo zato, ker je hotel pomagati bratu v na videz preprostem zločinu.

Agenti hladne vojne (The Company)
Z emmyjem nagrajena serija, ki je bila nominirala tudi za zlati globus, temelji na uspešnici Roberta Littella. V njej nastopajo vrhunski igralci, kot so Michael Keaton (Birdman), Chris O’Donnell (Batman in Robin, Preiskovalci na delu: NCIS Los Angeles) in Alfred Molina (Spiderman, Šola za življenje). Zgodba predstavlja tri prijatelje z Yala iz generacije 1954, ki jih takoj po končani fakulteti vpokličejo v tajne službe svojih držav kot vohune, ki bodo sodelovali pri nekaterih največjih zgodovinskih trenutkih, kot so madžarska revolucija, kriza v Prašičjem zalivu in razpad ZSSR.

Vse navedene serije lahko spremljate na www.pickbox.tv. Registracija je brezplačna.