Kondor – zarota, ki ogroža na milijone ljudi

Modernizirana vohunska zgodba s pridihom izvirnega filma je adaptacija vohunske klasike iz leta 1975 Sidneyja Pollacka “Trije kondorjevi dnevi” z Robertom Redfordom, Faye Dunaway in Cliffom Robertsonom in je polna napetosti ter povsem paranoičnih vprašanj, ki si jih bodo postavljali gledalci. Jim sledijo? Komu lahko zaupajo? Jih bo kdo napadel?

V Pollackovem filmu je vsak vladni agent osumljenec, serija Kondor, ki so jo ustvarili Todd Katzburg, Jason Smilovic (ki prihaja iz Hrvaške) in Ken Robinson, pa ni tako politično nastrojena, čeprav vseeno proučuje moralo vlade in velikih podjetij.

Film “Trije kondorjevi dnevi” temelji na knjigi iz leta 1974 “Šest kondorjevih dni” Jamesa Gradyja, v seriji pa sledimo mlademu analitiku Cie Joeju Turnerju (Max Irons), ki razvije algoritem, ki lahko pomaga pri identifikaciji teroristov. Ko Joe odkrije, da njegovo programsko opremo uporabljajo za vohunjenje za ameriškimi državljani, se njegov idealizem zamaje. Joe je prisiljen razmisliti o svoji osebnosti in sposobnostih, da bi razkril zaroto, ki ogroža na milijone ljudi. Ko pride do pokola v njegovi pisarni, se mora ta briljantni analitik spopasti z najnevarnejšimi elementi vojaške industrije.

Vse ima svojo ceno

“Pri Joejevem liku mi je všeč, da prepozna težave v družbi in politiki, toda vseeno ne ve, kako se pravilno spopasti z njimi. V poznejših epizodah boste videli mlajšega Joeja, ki je bil bolj uporniški. Vprašali se boste, ali bo s svojimi dejanji ljudi zaščitil ali jim škodil. Spraševali se boste, kako lahko živimo tako, kot živimo. Vsi vozimo avtomobile, ki si jih lahko privoščimo, oblačila, ki so nam prav, imamo dostop do beljakovin – ki so, recimo, v piščancu. Toda vse ima svojo ceno, ko gre za vprašanje državne varnosti,” je povedal glavni igralec Max Irons, ki je omenil tudi odlično igralsko zasedbo, s katero je vsak dan preživel veliko ur. “Drugič sem delal z Williamom Hurtom in navdušen sem bil. Ta njegova energija in želja po raziskovanju sta čustveno iskreni – nima meje pri tem. Pred kamero je zelo mogočen, za kamero pa tudi krhek in občutljiv.” Irons je priznal, da je bil zelo živčen, ko je dojel, da prevzema vlogo od neverjetno karizmatičnega Roberta Redforda.

Serijo Kondor si lahko od 1. oktobra ogledate na www.pickbox.tv in če tega še niste storili, izkoristite poskusno 30-dnevno obdobje, ko si lahko celotno vsebino ogledate povsem brezplačno.