Klasike in z oskarji nagrajeni filmi na Pickboxu

Potopite se v svet z oskarjem nagrajenih filmov vrhunske produkcije, v katerih nastopajo vrhunski hollywoodski igralci in ki vključujejo drame, muzikale in komedije. Vi se morate samo odločiti, obiskati pickbox.tv in izbrati. Ponudba je časovno omejena

Nadarjeni gospod Ripley (Talented Mr. Ripley)

Ameriški psihološki triler iz leta 1999 je režiral Anthony Minghella, v katerem Matt Damon igra Toma Ripleyja, Gwyneth Paltrow igra Marge Sherwood, Jude Law je za vlogo Dickieja Greenleafa osvojil oskarja za najboljšo stransko vlogo, Cate Blanchett pa igra Meredith Louge (lik, ki se v knjigi sploh ne pojavi). Film je priredba istoimenske knjige iz leta 1955 avtorice Patricie Highsmith, ki so jo leta 1960 priredili tudi v francoski film Plein Soleil.

Tom Ripley skuša preživeti v New Yorku tako, da počne karkoli. Ko se nekoč pretvarja, da je s Princetona, sreča očeta bogatega študenta, ki mu plača pot v Italijo, kjer mora njegovega sina Dickieyja prepričati, naj se vrne domov. Ko pride v Italijo, se Tom skuša zbližati z Dickieyjem in njegovo zaročenko Marge. Zaljubi se v njegovo življenje, a ko njegove laži ne zadostujejo več in se ga Dickie naveliča, je Tom pripravljen storiti vse, da bi Dickiejevo privilegirano življenje postalo njegovo. Film je večinoma posnet na lokacijah v Italiji.

Chicago

Muzikal Chicago si je leta 2003 pokoril podelitev oskarjev, saj je bil nominiran v 13 kategorijah, osvojil pa je šest kipcev, vključno s tistim najpomembnejšim – za najboljši film. Osvojil je tudi oskarja za najboljšo montažo, zvok, scenografijo, kostumografijo, pesem, glasbo, prirejeni scenarij, najboljšega režiserja, Catherine Zeta-Jones in Queen Latifa pa sta dobili nagradi za najboljši igralki. Chicago je bil deležen tudi pohval kritikov in je prvi muzikal po muzikalu Oliver (ki je priredba Dickensovega romana) leta 1968, ki je osvojil oskarja za najboljši film.

“Chicago” so povzeli po gledališkem muzikalu, ki ga je napisala novinarka Maurine Watkins in je navdušil že na Broadwayu. Film pod taktirko režiserja Boba Fossea se vrti okrog zvezdnice nočnega kluba Velme, ki ubije svojega prevarantskega moža in zanjo sliši ves Chicago. Še bolj zaslovi po tem, ko njen primer prevzame slavni odvetnik Billy Flynn, ki je tudi sam zvezdnik. Na drugi strani pa je Roxie, ki je vedno sanjala o slavi. Ko konča za rešetkami, Billy prepozna njen potencial, zaradi česar Velmin primer pusti ob strani, kar pa Velmi nikakor ni všeč. Dveh žensk nič ne bo ustavilo, da se ne bi dokopali do večjega deleža slave.

Zbogom, punčka (Gone Baby Gone)

Ta režijski debi Bena Afflecka je igralki Amy Ryan prinesel oskarja za najboljšo igralko v stranski vlogi. Zanimiva zgodba se začne v bostonski četrti Dorchester, kjer štiriletna Amanda izgine iz svojega doma. Policija nima veliko sledi, zato njena teta najame dva zasebna detektiva, Patricka Kenzieja (Casey Affleck) in Angie Genarro (Michelle Monaghan). Zaradi pritiska javnosti in medijev dvojec združi sile z detektivom Remyjem Bressantom (Ed Harris) in policijskim načelnikom Jackom Doylom (Morgan Freeman). Primer je izjemno nenavaden, saj se vpleteni v zgodbo pomerijo s tolpami, preprodajalci mamil in pedofili. Ko hočejo zaključiti primer, pa se znajdejo pred moralno dilemo, ki jih bo ločila.

Marvinova soba (Marvin’s Room)

Film “Marvinova soba” si je prislužil številne nominacije za različne nagrade, med katerimi je tudi nominacija za oskarja, ki je pripadla Diane Keaton v kategoriji najboljše igralke v stranski vlogi. Meryl Streep pa je dobila zlati globus v kategoriji za najboljšo stransko igralko. Bessi (Diane Keaton) je skoraj 20 let živela na Floridi, kjer je negovala svojega bolnega očeta Marvina in teto Ruth. Ko ji diagnosticirajo raka, ki ga lahko pozdravi le s pomočjo presaditve od bližnjega sorodnika, glavna junakinja stopi v stik s svojo sestro Lee (Merly Streep), ker ji lahko pomagata le ona ali njen sin (Leonardo DiCaprio). Težava je v tem, da se nikoli nista dobro razumeli, še posebej odkar je zbolel njun oče Marvin. Srečanje s sestro jo spomni na vse čustvene dogodke in napake iz preteklosti, ki jih mora popraviti.

Leto iz mojega življenja (My Life So Far)

Življenjske spomine družine v povojni Britaniji so posneli leta 1999, čeprav se film dogaja leta 1920 na posesti, ki jo vodi babica Gamma. Z njo živi hčerka Moira, njen konservativni mož Edward (Colin Firth), ki je navdušen izumitelj, in njuna dva otroka. Posest pogosto obiskuje tudi Gammin sin Morris, s katerim Edward tekmuje glede vsega, še posebej pa glede tega, koga bo Gamma imenovala za bodočega vodjo posesti. Filmu da posebno očarljivost subtilen humor, režiser Hugh Hudson pa je v filmu prikazal življenje neke škotske družine v obdobju med obema svetovnima vojnama.

Mesec dni na jezeru (A Month By The Lake)

Film iz leta 1995, za katerega je bila Vanesa Redgrave v vlogi gospodične Bentley nominirana za zlati globus. Gospodična Bentley je april vedno preživela z očetom, londonskim umetnikom, v elegantni vili na jezeru Como v Italiji. Po očetovi smrti pride sama, da bi na jezeru preživela leto dni, a poleg nje angleško govori le ena ameriška družina. Pojavi se major Wilshaw (Edward Fox), za katerega se sprva ne zmeni, a ga začne zanimati, ko se z njim začne spogledovati mlada Američanka, gospodična. Beaumont (Uma Thurman).

Več vrhunskih Miramaxovih filmov, kot so Hladni vrh, Angleški pacient, Ubila bom Billa, Malena in Frida vas za omejeni čas čaka na Pickboxu.